Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dukovany lákají na kino pod chladicí věže. Promítnou české komedie i pohádky

Na večerní promítání pod chladicími věžemi lákají milovníky filmu do Dukovan. Návštěvníci u elektrárny zaparkují svůj vůz a z pohodlí autosedaček zhlédnou jeden z devíti snímků. Na výběr letos mají české komedie, akčňáky, nechybí ale ani pohádka pro děti.

V Dukovanech se chystá další ročník letního autokina, které odstartuje 18. srpna. Tři páteční a tři sobotní večery nabídnou zájemcům devět filmů, jež přilákají diváky pod chladicí věže tamní elektrárny. Za dobrovolné vstupné podpoří organizátoři dobrou věc.

Návštěvníci, kteří si chtějí projekci užít ze svého auta, zaparkují na ploše přímo před promítacím plátnem. „Kapacita parkoviště umožňuje vytvořit obrovské hlediště pro stovky vozů a účastníků. Zvuk naladí na svém autorádiu na frekvenci 88,8 FM. Ostatní mohou při příznivém počasí sledovat program pod širým nebem z připravených židlí,“ informoval mluvčí jaderné elektrárny Dukovany ČEZ Jiří Bezděk.

Filmoví nadšenci se mohou těšit na několik akčních filmů, jako je Top Gun: Maverick nebo Rychle a zběsile 10. K vidění bude také romantická komedie Ostrov, česká pohádka Princ mamánek nebo animovaný film Kocour v botách: Poslední přání. Projekci nezkazí ani počasí, plátno o velikosti 16,4 x 7 metrů je totiž odolné vůči větru i dešti.

Autokino začne vždy v osm hodin večer, v sobotu budou snímky dva, přicemž druhý začne patnáct minut po konci prvního. Ke zpříjemnění zážitku bude na místě také občerstvení.

Výtěžek podpoří dobrou věc

Vstupné je pro diváky dobrovolné, výtěžek poputuje na dobrou věc. „Při každém promítání vybíráme do pokladničky dobrovolné vstupné, ať už u vjezdu do kina nebo přímo v hledišti mezi lidmi a výtěžek poté odneseme na Konto bariéry. Léto nám zatím přeje, je teplo a do kin chodí spousta lidí, takže jsme už teď vybrali hezkou částku," sdělil pro Drbnu Josef Čadík za Kinematograf bratří Čadíků, jenž s elektrárnou spolupracuje už šestým rokem.

Podílejte se na obsahu Drbny

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČEZ, Jaderná elektrárna Dukovany

Štítky film, autokino, prázdniny, projekce, elektrárna Dukovany, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukovany lákají na kino pod chladicí věže. Promítnou české komedie i pohádky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.