Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na letecký den nebo sraz veteránů

Blíží se první letošní letní víkend, který láká na teplé počasí. Ještě nevíte, jak volné dny strávit? Brněnská Drbna přichází s pravidelnými tipy na kulturní akce na jižní Moravě. Navštívit můžete otevřené sklepy ve Vranovicích i přehlídku veteránů.

Otevřené sklepy

Otevřené sklepy lákají o víkendu do Vranovic na Brněnsku. V sobotu se návštěvníkům předvede patnáct tamních sklepů se svými produkty. Účastníci odpolední degustace dostanou mapku se skleničkou i poukázky na nákup vína. O doprovodný program k ochutnávkám jihomoravských výrobků se postará hudební doprovod mužáků z Přibic.


Ilustrační foto. FOTO: Archiv redakce

Letecký den v Břeclavi

Tradiční přehlídka letecké akrobacie se předvede zájemcům v Břeclavi. Na tamním letišti ukáže své schopnosti mistr světa elitní letecké série Red Bull Air Race Martin Šonka, akrobatická skupina Flying Bulls či americká druhoválečná stíhačka P-51D Mustang. Pro veřejnost budou připraveny také vyhlídkové lety vrtulníkem a letadlem, ukázky strojů i pozemní techniky Armády České republiky. 


FOTO: Aeroklub Břeclav
od soboty 24. do neděle 25. června
Bližší informace

Sraz historických vozidel

Historická vozidla se o víkendu sjedou na událost ve Slavkově u Brna. Největší tuzemský sraz milovníků motorismu Veteranfest Slavkov ukáže návštěvníkům téměř tisíc zástupců aut, motorek, traktorů i bicyklů. Tradiční akce se uskuteční v areálu tamního zámku. Patronkou letošního setkání je Alena Antalová, která je divákům známá z televizního seriálu Četnické humoresky. 


FOTO: Veteranfest Slavkov
 
sobota 24. června
Bližší informace

Svatojánské ořechy v Brně

Páteční akce, která se odehraje na Kraví hoře, láká především milovníky jídla. Festival Svatoján na vidličce představí návštěvníkům delikatesu, jakou je svatojánský ořech. Tradiční pochoutka se vyrábí z nezralých vlašských ořechů nakládaných v cukrovém nálevu. Surovinu ochutnají lidé například nasladko v mléčné čokoládě. Představí se na menu kavárny Kafe a slanina nebo restaurace Kohout na víně.


Ilustrační foto. FOTO: Facebook/Chuť Moravy
pátek 23. června
Bližší informace 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž redakce

Štítky víkend, akce, kultura, festival, událost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na letecký den nebo sraz veteránů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.