Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na sportovní odpoledne i slavnosti piva

Ještě nevíte, jaký program si vymyslet na druhý červnový víkend? Brněnská Drbna přichází s pravidelnými tipy na trávení volného času s dětmi, partnerem i přáteli. Tentokrát zve na sportovní odpoledne v brněnské Bystrci i samosběr jahod.

Samosběr jahod

S červnem odstartovala také sezona zrání jahod. K samosběru zvou milovníky ovoce například pěstitelé z Šakvic na Břeclavsku. Za kilogram vlastnoručně natrhaných plodů z tamní jahodárny zaplatí lidé sedmdesát korun. Do Šakvic se trhači sjíždějí už od pondělí, kdy samosběr odstartoval. Pro jahody si mohou chodit denně s výjimkou silně deštivých dní. 


Ilustrační foto. FOTO: Drbna/Barbora Drozdová
každý den v sezoně
Bližší informace

Slavnosti piva

Zábava plná piva a hudby čeká v pátek a sobotu na na návštěvníky Břeclavi. Desátý ročník Slavností Břeclav přenese do zámeckého areálu nejznámější české kapely, jako jsou Mirai, Chinaski, Tata Bojs nebo Rybičky 48. Na akci si lidé vychutnají nespočet pivních speciálů, radlerů, ciderů i vína. Přespat bude možné ve festivalovém kempu.


Ilustrační foto. FOTO: Pixabay.com
pátek 9. a sobota 10. června
Bližší informace

Sportovní odpoledne 

Na sportovní událost pro celou rodinu láká v sobotu městská část Brno-Bystrc. V areálu Rugby Spirit se dětem představí různorodé volnočasové aktivity, a to od ragby přes sportovní rybaření až po parkour. Doprovodný program zapojí děti také do několika vědomostních a sportovních soutěží. Chybět nebude ani zábava na trampolíně a obří překážkové dráze.


Ilustrační foto. FOTO: Archiv Tomáš Kratochvíl 
sobota 10. června
Bližší informace

Na bleší trh

Pokud víkend znepříjemní déšť, můžou Brňané navštívit rovněž bleší trh, který se rozprostře v obchodní pasáži Alfa. Široká nabídka zboží bude zaměřená na sběratelství, řemesla, hobby, umění a použité předměty. U jednotlivých prodejců zakoupí zájemci staré výtisky knih, šperky, nádobí, drobné dekorace i bicykly. 


FOTO: Bleší trhy Brno
sobota 10. a neděle 11. června
Bližší informace

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž redakce

Štítky kultura, festival, akce, událost, víkend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na sportovní odpoledne i slavnosti piva  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.