Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kam o prodlouženém víkendu? Na pálení čarodějnic i čokoládový festival

Ještě nemáte rozmyšlený program pro nadcházející prodloužený víkend? Brněnská Drbna přichází s pravidelnými tipy na trávení volného času. Tentokrát zve na zábavný čarodějnický program na brněnském Špilberku, výstavu bonsají i sladký festival ve Valticích.

Čarodějnice na hradě

Na tradiční pálení čarodějnic se mohou o víkendu těšit lidé z Brna. V neděli 30. dubna se při zábavném odpoledni sejdou na hradě Špilberk, kde si společně opečou špekáčky, zatancují, zazpívají a vyčkají na zapálení největší vatry v moravské metropoli. Děti na akci s pestrým programem předvedou také své originální kostýmy.


FOTO: Muzeum města Brna
neděle 30. dubna
Bližší informace

Za bonsajemi

Výstavu bonsají hostí o prodlouženém víkendu státní zámek Bučovice na Vyškovsku. V prostorách renesanční památky se sejdou začínající i pokročilí pěstitelé miniaturních stromků. Na zámku si zájemci prohlédnou nespočet druhů bonsají, ukázku jejich tvarování a setkají se s odborníky, kteří jim s pěstováním poradí. Stromy, misky i speciální nářadí bude na místě k zakoupení.


Ilustrační foto. FOTO: IlonaBurschl
sobota 29. dubna až pondělí 1. května
Bližší informace

Čokoládový festival

Na sladkou akci se těší lidé ve Valticích na Břeclavsku. Ve vinařském městě započne čtyřdenní festival čokolády. V areálu Vinařství Chateau Valtice najdou milovníci laskominek čtyřicet stánků s rozmanitými druhy čokolády, čokoládovými tabulkami, pralinkami i lanýži. Chybět nebude ani program v podobě workshopů, kulinářské přehlídky či zábavy pro děti. 


FOTO: ČokoFest
pátek 28. dubna až pondělí 1. května
Bližší informace

Veteráni na Veveří

Program o pondělním státním svátku zajistí sraz historických vozidel, která vyjedou z Brna a dorazí až k hradu Veveří. Přehlídka elegance odstartuje u budovy Technického muzea v Brně v Purkyňově ulici po deváté hodině ráno. Auta projedou brněnskými ulicemi kolem zoologické zahrady až na příhrádek hradu. Událost pořádá  Veteran Praga Car Club Brno.


Ilustrační foto. FOTO: Veteran Praga Otrokovice
pondělí 1. května
Bližší informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Muzeum města Brna, Pixabay.com, Veteran Praga Otrokovice

Štítky kultura, festival, akce, událost, víkend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o prodlouženém víkendu? Na pálení čarodějnic i čokoládový festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.