Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Koleje do Lednice brázdí historický motoráček. Letos podražil

Na vyjížďku historickým vlakem se mohou těšit návštěvníci Lednicko-valtického areálu. Do dvoutisícové Lednice, která se pyšní lichtenštejnským zámkem, doveze turisty z Břeclavi motoráček. Stejně jako v předchozích letech vyjíždí o víkendech a svátcích.

Historický vlak Hurvínek, který brázdí koleje už od 50. let minulého století, dnes vyjel na první letošní cestu do Lednice. Zájemce bude vozit po celou letní sezonu, a to až do prvního zářijového víkendu. „O sobotách 20. května a 9. září ho nahradí parní vlak s lokomotivou Skaličák, vozy Rybáky a historický restaurační vůz," informovaly na webových stránkách České dráhy.

Nostalgické vlaky vyrážejí z břeclavského nádraží čtyřikrát za den. Za jízdenky na atrakci, která návštěvníky proveze přírodními krásami jižní Moravy, si lidé letos připlatí. Jednosměrná cesta motoráčkem přijde zájemce oproti loňským čtyřiceti na šedesát korun. A zatímco jedna jízda parním vlakem stála v roce 2022 stovku, letos vyjde na 140 korun.

Levnější jízdné využijí studenti, žáci, invalidé i důchodci. „Zatímco v historickém motorovém voze je možné přepravovat jízdní kola, v parních vlacích je přeprava jízdních kol vyloučena,“ upozornily České dráhy s tím, že zážitkový výlet Hurvínkem a parním vlakem je vhodný pro celou rodinou.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČD

Štítky lednice, valtice, české dráhy, vlak, hurvínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanislav Horák

Každá sranda něco stojí.

Pondělí, 1. května 2023, 09:12Odpovědět

Marie Glanczová

a co se letos nepodražilo p.Benáčková ???

Neděle, 30. dubna 2023, 09:01Odpovědět

Koleje do Lednice brázdí historický motoráček. Letos podražil  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.