Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na keltský festival nebo brazilský průvod

Blíží se víkend plný letního počasí, které láká k navštívení kulturních událostí v kraji. Jižní Morava opět nabízí bohatý program, ze kterého si vybere rodina s dětmi i parta přátel. Brněnská Drbna zve v pravidelných tipech na víkend na prohlídku kostnice či brazilský festival.

Keltský festival

Keltský festival Lughnasad se o víkendu odehraje na nádvoří Příhrádku na hradě Veveří. Akce, která se u památky nacházející se na západě brněnské městské části Bystrc koná již posedmnácté, láká především na taneční a hudební vystoupení. Chybět nebudou tradiční irské a skotské tance ani ohňové překvapení.


FOTO: Hrad Veveří
od pátku 5. srpna do soboty 6. srpna
Bližší informace

Kostnice plná svíček

Noční prohlídka unikátních prostor za plápolání plamínků sta svíček čeká na zájemce v Brně. Atmosféru kostnice u svatého Jakuba, jež se veřejnosti otevřela v roce 2012, ještě umocňují tóny díla brněnského skladatele Miloše Štědroně, jenž stvořil hudbu speciálně pro toto pietní místo. Prostory, jež byly objeveny při průzkumu roku 2001, jsou druhou největší kostnicí v Evropě. 


FOTO: Go To Brno
pátek 5. srpna
Bližší informace

Brasil fest v ulicích Brna

Na kus Brazílie, která se prostřednictvím vystoupení či workshopů přenese do ulic, se mohou těšit v Brně. Moravskou metropoli rozezní živé koncerty v brazilských rytmech a návštěvníky Brasil festu čeká také ochutnávka tamních specialit. Největším lákadlem je ale již tradičně karnevalový průvod s atmosférou Ria de Janeira. Pestrobarevné tanečnice v kostýmech a alegorické vozy oživí v sobotu centrum města.


FOTO: Brasil Fest Brno
od pátku 5. srpna do neděle 7. srpna
Bližší informace

Filmový festival u zámku

Milovníci filmů mohou nejen o víkendu zamířit na letní festival, který se odehrává v areálu kouzelného parku Zámku Slavkov. Poblíž památky, která i přes svoji blízkost moravské metropoli přenáší turisty do prostředí francouzských panství, se o srpnových večerech promítají filmy v českém znění. Na místě nechybí občerstvení ani mobilní toalety. V pátek zhlédnou zájemci snímek Řekni to psem, v sobotu Tlapkovou patrolu ve filmu.


FOTO: Zámek Slavkov
do pátku 12. srpna
Bližší informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, festival, akce, událost, víkend, Jihomoravský kraj, Brno, film, Hrad Veveří, kulturní akce, Miloš Štědroň, Bystrc, Zámek Slavkov, Evropa, Brazílie, Rio de Janeiro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na keltský festival nebo brazilský průvod  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.