Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na sraz amerických aut i brněnský ohňostroj

S blížícím se víkendem přichází Brněnská Drbna s pravidelnými tipy na trávení času s přáteli i dětmi. Tentokrát zve v pravidelném přehledu na hudební vystoupení v Moravském krasu, působivé obří sochy z písku i přehlídku amerických automobilů.

Mytologie z písku

Písečné sochy, které každoročně vyrůstají díky týmu Michala Olšiaka, mohou zájemci navštívit v jihomoravské Lednici. Obří postavy ztvárňující řecké báje a pověsti se nacházejí v parku Štěp nedaleko hlavního parkoviště. Návštěvníci se mohou těšit na krásnou Afroditu, vládce všech bohů Dia nebo netvora Minotaura. Na tvorbě celkem dvaceti obřích soch pracovali umělci z Česka, Portugalska či Německa, kteří při práci spotřebovali 1 500 tun mořského písku.


Foto: Facebook.com/Pisecnysvet
do 29. října
bližší informace

Ohňostroj pro děti

V sobotu se ku příležitosti červnového dětského dne odehraje zahajovací ohňostroj oblíbené akce Regiojet Ignis Brunensis. Představení českých ohňotvůrců s názvem Dětské sny o štěstí odstartuje ve večerních hodinách v areálu Hněvkovského na Brně-Jih. Pětadvacátý ročník mezinárodní soutěže přinese celkem šest ohňostrojů z produkce čtyř evropských zemí. 


FOTO: Archiv redakce
sobota 11. června
bližší informace

Jeskyně rozezní hudba

Na hudební festival v netradičním prostředí lákají Čarovné tóny Macochy. Moravský kras se za využití světelných efektů zbarví v pestrých animacích. Koncerty zazní na různých místech krasové oblasti. Návštěvníci zamíří na vystoupení Dana Bárty do jeskyně Výpustek, houslisty Jaroslava Svěceného do Punkevních jeskyní nebo chlapecého sboru Boni Pueri do Kateřinské jeskyně.


FOTO: Carovnetonymacochy.cz
od 8. do 12. června
bližší informace

Sraz amerických vozů

Už třináctý ročník akce Lucky Cruisers Weekend, která je největším srazem amerických vozů v České republice, láká příznivce automobilů do jihomoravských Pasohlávek. Do autokempu Merkur se sjeli majitelé amerik všech ročníků a kategorií i jejich příznivci. O doprovodný program se postarají hudební vystoupení, zajímavé soutěže nebo otevřené autokino. Součástí srazu je také možnost nabídnout k prodeji americkou káru nebo náhradní díly na auta.


Foto: LCW.cz
do neděle 12. června
bližší informace

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, festival, akce, událost, víkend, ohňostroj, socha, Jihomoravský kraj, Moravský kras, Česko, Michal Olšiak, Zeus, Facebook, Německo, Portugalsko, RegioJet, Dan Bárta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na sraz amerických aut i brněnský ohňostroj  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.