Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Po vinařských stezkách i na slet balónů

Blíží se víkend a s ním i dny, které mnoho z nás rádo tráví s blízkými a rodinou. Za současného příznivého počasí nabízí jižní Morava nespočet míst, jež lákají k navštívení. Brněnská Drbna přináší pravidelné tipy na víkend, v nichž tentokrát zve na tajuplnou výstavu, putování za vínem i let balónem.

Na kole za vínem

Cyklisté i pěší se mohou o víkendu těšit na objevování nejen přírodních krás jižní Moravy. Mezi vinohrady zavede turisty Putování po vinařských stezkách Strážnicka. Na zájemce čekají místní speciality i vína z rukou vinařů v tradičních sklípcích, a to včetně bohatého folklorního programu. Připraveny jsou celkem tři různé trasy s razítkovacími místy, kterými mohou účastníci projít.


Foto: Vinazmoravyvinazcech.cz
sobota 4. června
bližší informace

Na putovní výstavu

Neobyčejný zážitek čeká na návštěvníky putovního multimediálního projektu Trnkova Zahrada 2, který se usídlil ve Znojmě. Prostřednictvím akce, která stojí na pomezí výstavy, divadelního představení a animovaného filmu, ožívají postavy z díla světoznámého ilustrátora a loutkaře Jiřího Trnky. Expozice v Louckém klášteře je plná příběhu i her a zahrnuje honičku se zlomyslným kocourem, mluvící velrybu nebo hudební vyžití na štěkafónu.


Foto: Archiv Kudyznudy.cz



 

Temné postavy dějin

Na nevšední expozici láká hrad Veveří. Návštěvníci se mohou na vlastní oči přesvědčit o temných postavách evropských dějin. Výstava je tvořená speciálními figurami, kterým nechybí věrohodné detaily, či "oživlými" obrazy. Zájemci se dozvědí o životě Čachtické paní, knížeti Vladovi III., který se stal předlohou pro knižní postavu Draculy, nebo o příběhu rodiny Rudolfa II.


Foto: Archiv hrad Veveří
od čtvrtka 2. června do neděle 31. července
bližší informace

Setkání balónových nadšenců

O víkendu zabarví nebe nad Brnem nadšenci do létání. Už dvaadvacáté setkání Balloon Jam láká na společné starty a lety balónů, jež se od Brněnské přehrady vznesou nad moravskou metropoli. Na tradiční akci budou k vidění různorodé balónové koše, chybět nebude ani prohlídka nafouknutého balónu. Děti čeká zážitek na k zemi upoutaném balónu a dospělí mohou využít hodinového vyhlídkového letu.


Foto: Balloon Jam Brno 2022
 
od pátku 3. června do neděle 5. června
bližší informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, festival, akce, událost, víkend, Jihomoravský kraj, víno, Drbna.cz, výstava, Jiří Trnka, Rudolf II., Alžběta Báthoryová, Brno, Strážnicko, Hrad Veveří, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Po vinařských stezkách i na slet balónů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.