Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za Tutanchamonem i na hradní pálení čarodějnic

Blíží se poslední dubnový víkend a jižní Morava opět láká na zábavné i naučné akce. Brněnská Drbna přichází s pravidelnými tipy na trávení volného času s rodinou i přáteli. Tentokrát zve na unikátní výstavu staroegyptských exponátů, na pálení čarodějnic i vědu v zoo.

Tutanchamon v Brně

Po letech příprav se do Brna dostala velkolepá výstava Tutanchamon – jeho hrobka a poklady. Expozice nabízí blízký pohled na historii starověkého Egypta, která je neodmyslitelně spjatá právě s životem faraona, jehož hrobka byla objevena až v roce 1922. Návštěvníky čekají exponáty, zdařilé repliky, grafiky i naučná videa. Expozice se nachází v areálu brněnského výstaviště.


FOTO: Tutanchamon – jeho hrobka a poklady
od 26. dubna
Bližší informace

Za bonsajemi do Bučovic

Milovníci zahradničení mohou o posledním dubnovém víkendu zamířit na Zámek Bučovice na Vyškovsku. V prostorách tamního nádvoří se uskuteční jihomoravská výstava bonsají. Akce nabídne nejen pohled na miniaturní stromky, ale také poradnu pro pěstitele, prodej příslušenství i ukázky tvarování rostlin. Výstavu pořádá Bonsaj klub Haná Prostějov.


Ilustrační foto. FOTO: Pixabay.com/ilyessuti
od 29. dubna do 1. května
Bližší informace

Čarodějný Špilberk

Třicátý duben se již tradičně odehrává v duchu pálení čarodějnic. Jinak tomu nebude ani na brněnském hradě Špilberku, který na aprílovou akci láká děti i dospělé. Vatra vyroste na dělovém bastionu a k jejímu zapálení dojde ve 20 hodin. Účastníci si budou moci opéct špekáčky a zasoutěží si o nejlepší čarodějnou masku.


FOTO: Špilberk žije
sobota 30. dubna
Bližší informace

ZOO láká na Den přírodních věd

Po tříleté prodlevě se do areálu brněnské zoo navrátí Den přírodních věd. V neděli se budou moci zvídaví dětští návštěvníci zúčastnit programu oslavujícího genetika Gregora Johana Mendela a jeho objevy. Zábavná stanoviště, která na malé vědce čekají, se věnují botanice, fyzice a chybět nebudou ani aktivity zaměřené na včelařství. Celý program doplní zajímavá komentovaná krmení, akční chemická show či slavnostní vysazení lípy srdčité.


Ilustrační foto. FOTO: Den přírodních věd
neděle 1. května
Bližší informace

Ohodnoť článek

Štítky kultura, akce, pálení čarodějnic, jižní morava, čarodějnice, Tutanchamon, Jihomoravský kraj, výstava, hrobka, přírodní vědy, Brno, Špilberk, Bučovice, Starověký Egypt, Brněnské výstaviště, Zoologická zahrada Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za Tutanchamonem i na hradní pálení čarodějnic  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.