Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnský Dům umění podstoupí modernizaci. Funkcionalistická stavba dostane ochoz

Domu umění, který se nachází na Malinovského náměstí v Brně, se blýská na lepší časy. Brněnští radní na svém posledním jednání dali zelenou investici, jež se týká dostavby nového ochozu. Nová stavba umožní, že kulturní instituce získá prostory pro sklad a depozitář.

O stavebnímu záměru v objektu zkraje dvacátého století, v němž se konají výstavy či vernisáže, se mluvilo na radnici už v minulém roce. Loni v září schválili radní, že vyčlení na dostavbu necelé tři miliony korun. Nyní už má magistrát vypracovaný projekt, a tak v nejbližší době dojde na stavební práce na ochozu Jaroslava Krále. Ten se nachází v přízemí kulutrní instituce, jež spadá pod město Brno. 

Ochoz okolo Galerie Jaroslava Krále vznikl spolu s rekonstrukcí budovy v roce 2010 a od té doby provázely jeho existenci problémy s vlhkostí vzlínající do interiéru výstavních sálů, které si vyžádaly stavební opravu v roce 2018,“ sdělila Radka Loukotová z tiskového střediska brněnského magistrátu. 

Podle radního Brna pro kulturu Marka Fišera (Piráti) je současí projektu obestavění ochozu, díky čemuž dojde k optickému zarovnání části fasády. Navíc nově vzniklý prostor pod plánovanou stavbou využije Dům umění jako sklad a depozitář, který umělcům chybí. Aktuálně si prostory pronajímá. Celkem vyjde investice na 2,6 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Brno

Štítky Investice, Brno, dům, umění, Jaroslav Král, Česká pirátská strana, Dům umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský Dům umění podstoupí modernizaci. Funkcionalistická stavba dostane ochoz  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.