Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Technické muzeum v Brně se po poškození střechy částečně otevře

Technické muzeum Brno od soboty zpřístupní veřejnosti část svých expozic. Zůstávalo uzavřené od minulého pátku, kdy si pracovníci všimli poškození střechy v hlavním prostoru haly s parními stroji a zavěšenými letouny. O částečném znovuotevření dnes informovala vedoucí oddělení komunikace a marketingu Šárka Motalová.

Zájemci si od soboty prohlédnou například expozice optiky, výpočetní a sdělovací techniky, uličku řemesel nebo salon mechanické hudby. Vstupné je snížené na 70 korun pro dospělé a 35 korun pro děti, studenty a seniory.

„Ostatní prostory muzea z důvodu bezpečnosti zůstávají do odvolání uzavřeny. V blízké době, doufáme, že již po Novém roce, zpřístupnění dalších expozic a výstav rozšíříme," uvedla Motalová.

V Brně minulý týden vydatně sněžilo. V pátek dopoledne si zaměstnanci muzea všimli poškození sváru příhradové konstrukce. Pracovníci muzea budovu evakuovali a přivolali hasiče, kteří z ploché střechy odházeli sníh a také kamenivo, které ji pokrývalo. Uvnitř budovy postavili provizorní pažení, od pondělka už jsou v budově řemeslníci, střechu také prohlédl statik.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky ČR, muzea, počasí, Brno, střecha, Technické muzeum v Brně, muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technické muzeum v Brně se po poškození střechy částečně otevře  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.