Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno se zelená. Vítá festival ekologických filmů

Filmy s environmentální tématikou zvou v nadcházejících dnech do brněnského Univerzitního kina Scala i do prostor Úřadu městské části Brno-střed. Další ročník Mezinárodního festivalu Ekofilm představí v moravské metropoli pětadvacet soutěžních dokumentů z celého světa. Diváci budou mít možnost popovídat si s tvůrci snímků nebo se zúčastnit workhopů.

Ekologicky laděný program začne besedou, na které zazní slova ekonomů, akademiků a dalších osobností, jež se vyjádří k tématu zelené architektury a bydlení v jednadvacátém století. Cílem je upozornit na to, jak nejlépe přistupovat k životnímu prostředí a zároveň žít moderním a pohodlným způsobem života.

„V posledních stoletích jsou to především lidé, kdo planetu nejvíc přetváří a upravují pro své použití. Jenže bez zdravé krajiny, bez prostoru pro živočichy i rostliny nebo bez přírodních zdrojů bude naše planeta jen těžko místem, kterému můžeme říkat domov,“ řekl ku příležitosti 47. ročníku festivalu ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO).

Očekávaným filmovým projekcím bude v Brně patřit čtvrtek a pátek. Divákům se představí environmentální snímky Květinová globalizace, Austrálie v plamenech nebo Naše naděje zůstává zelená. V sobotu pak čeká návštěvníky rodinný den a vyhlášení vítězného filmu. Kromě projekcí mohou diváci navštívit také přednášky, besedy nebo výstavy.

Festival trvá ode dneška do soboty a v Brně se koná již posedmé. „K problematice životního prostředí se stavíme čelem a už teď běží řada projektů, které mají pomoci co nejvíce snížit dopady fungování Brna na životní prostředí,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS). 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ekofilm

Štítky ekofilm, festival, film, životní prostředí, Brno, Brno-střed, Richard Brabec, ANO 2011, Markéta Vaňková, ODS, Austrálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno se zelená. Vítá festival ekologických filmů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.