Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na burčákový pochod, kaprobraní i festival čokolády

Přemýšlíte, jak naložit s posledním zářijovým víkendem? Jižní Morava opět láká na různorodé kulturní akce, z nichž si vybere takřka každý. Brněnská Drbna proto přináší pravidelné tipy na to nejlepší, co se v kraji odehraje. Zve na burčákový pochod, středověký víkend i lovení kaprů.

Archeologické dny v Mikulčicích

O víkendu se z Mikulčic na Hodonínsku stane místo raného středověku. Archeologické dny v areálu Slovanského hradiště představí návštěvníkům dobovou hudbu i přehlídku bojů v kostýmech. Chybět nebude ani nahlédnutí do středověkých řemesel, jež doprovodí jarmark, který dětem i dospělým ukáže výrobu velkomoravských šperků, kováře či výrobu filcu z ovčí vlny. Součástí akce je Den otevřených dveří a vstup do expozice Slovanského hradiště i výstup na věž si bude možné užít zdarma.

sobota 25. září a neděle 26. září
vstup zdarma
Bližší informace

Vyražte na kaprobraní 

Konec září zpestří na Znojemsku tradiční zkouška rybářského umění. Desátý ročník Hradního kaprobraní na Bítově nabídne dětem v doprovodu rodičů možnost vyzkoušet si vylovit vlastní úlovek z hradního rybníka. Dva nejzdařilejší výlovy pak budou zaslouženě odměněny. Akci doplní také představení historického šermu či ochutnávka tradičních staročeských jídel.

sobota 25. září a neděle 26. září
vstupné dobrovolné
Bližší informace

Burčákový pochod v Moravské Nové Vsi

Kdo neví, co s volným časem a touží po turistice, může se vydat do Moravské Nové Vsi na Břeclavsku, kde nebude chybět pohyb a burčák poteče proudem. Václavský burčákový pochod, který odstartuje u vlakového nádraží, provede účastníky šestikilometrovou trasou a túru zpestří lahodným nápojem, občerstvením i setkáním s místními vinaři. Trasu po jihomoravských vinohradech a sklepích okoření také oblíbená cimbálová muzika.

sobota 25. září
vstupné: 450 korun
Bližší informace

Po stopách kapucínských dobrodinců

Kapucínská hrobka v Brně zve nejen Brňany na speciální podzimní prohlídky, které návštěvníky poprvé zavedou mimo areál. Trasa, jež začíná na dvoře kapucínského kláštera a končí v kapucínském kostele, kde se dodnes dochovaly připomínky štědrosti řádových příznivců, provede zájemce historií a připomene zajímavé osobnosti řádů. Prohlídky, jež jsou určeny dospělým a starším dětem, startují již zítra.

od 25. září do 28. října
vstupné: 120 korun
Bližší informace

Čokoládový festival

Nejen děti by mohl o víkendu přilákat čokoládový festival, který se koná ve Slavkově u Brna. Stánky s nejrůznějšími sladkostmi se rozprostřou v areálu tehdejšího zámku a doprovodí je program pro dospělé i nejmenší návštěvníky. Akce, která se v České republice pořádá již od roku 2012, láká milovníky cukrovinek na ochutnání neznámých druhů sladkostí i příchutí čokolád a nabídne také nejrůznější soutěže.

pátek 24. září - neděle 26. září
vstupné: 80 korun dospělí, 65 korun studenti
Bližší informace

Ohodnoť článek

Foto Jizni-morava.cz, Hrad Bítov, Vinaříček, Kapucínská hrobka v Brně, Čokofest

Štítky jižní morava, burčák, kultura, muzeum, pochod, výstava, Jihomoravský kraj, festival, Drbna.cz, raný středověk, Mikulčice, cukrovinka, okres Hodonín, Brno, Moravská Nová Ves, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na burčákový pochod, kaprobraní i festival čokolády  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.