Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kam o víkendu? Za netopýry, na motoráček i autentickou prohlídku

Kam o prvním zářijovém víkendu? Slibná předpověď počasí láká k procházkám i výletování po celé jižní Moravě. Drbna ve svých pravidelných tipech zve k projížďce historickým motoráčkem, na veterány do Slavkova i do podkroví zámku v Jevišovicích, jež obývá kolonie netopýrů.

Na Slavnosti chleba 

K víkendovém navštívení zve areál Vodního mlýna ve Slupi na Znojemsku, kde se budou konat Slavnosti chleba. Šestnáctý ročník, kterému předcházela covidová pauza, zve na čerstvě upečený chléb, řemeslný jarmark, folklorní hudbu i výstavu zemědělské techniky. Při příležitosti akce si zájemci budou moci prohlédnout celý mlýn. Program nabídne také možnost nahlédnout do práce novodobých sklářů.

Vstupné: 100 korun, děti do 15 let zdarma
V sobotu 4. září
Bližší informace

Češi, Němci a Židé v Brně

Užít si jeden z posledních teplých víkendů mohou Jihomoravané také přímo v srdci moravské metropole. Začínají totiž podzimní autentické prohlídky Brnem. Sobotní prohlídka představí zájemcům život Němců a Židů v Brně. Komentovaná, hodinu a půl dlouhá procházka vede z Moravského náměstí, kde stával původní Německý dům. Cesta s průvodcem povede skrze Rašínovou ulicí, přes Komenské náměstí až do Besedního domu na Husově ulici. Prohlídka je součástí tradičních autentických procházek po Brně, které budou pokračovat až do listopadu.

Vstupné: dospělí 120 korun, děti 60 korun 
V sobotu 4. září ve 14:00
Bližší informace

Veteráni ve Slavkově

V sobotu se ve Slavkově u Brna koná již tradiční Veteranfest. Milovníci historických vozidel mohou přijít obdivovat téměř tisícovku auto-moto veteránů, které se shromáždí v areálu tamního zámeckého parku. Patronkou jubilejního 20. setkání se stala Alena Antalová známá z televizního seriálu Četnické humoresky. Na tradiční akci čeká na zájemce dobová atmosféra, přehlídka vojenské dobové techniky, dámy v prvorepublikových šatech i bohatý program pro nejmenší. Parkování pro návštěvníky bude zajištěno na silnici vedoucí do Křenovic.

Vstupné: dospělí 160 korun, zlevněné 100 korun
V sobotu 4. září 
Bližší informace

Mezinárodní turnaj v basketbalu

V pátek a v sobotu čeká Brno mezinárodní turnaj v basketbalu. Na hale Rosničce se v rámci BESU CUPU dnes, konečně před zraky diváků fandících z tribun, utkají hráčky Žabin Brno s francouzským týmem Charnay Basket Bourgogne Sud. Na hřišti se objeví ženské týmy z Polska, Slovenska či Maďarska. V sobotu pak proběhne utkání o třetí místo i napínavý finálový souboj.

V pátek 3. a v sobotu 4. září
Bližší informace

Za netopýry na zámek

Starý zámek v Jevišovicích na Znojemsku zve o víkendu na Noc netopýrů. Kolonie malých létavých savců obývá podkroví tamní památky a návštěvníci tak budou moci na vlastní oči spatřit způsob netopýřího života. Součástí bohatého programu pro veřejnost bude pozorování netopýrů pomocí ultrazvukového detektoru, přednáška i videoprojekce. Parkování je možné na přilehlém Ugartově náměstí a v prostoru Rovenského dvoru.

Vstup zdarma
V sobotu 4. září v 19:00 a ve 21:00
Bližší informace

Motoráčkem do Lednice

Na koleje mezi Břeclaví a Lednicí se opět vrací oblíbený historický motoráček Hurvínek. Vlaky z 50. let minulého století vyjedou pravidelně o víkendech a státních svátcích. Historické mašiny povozí turisty vždy čtyřikrát denně, a to jak z Břeclavi, tak z Lednice. Zájemci o svezení se krásnou krajinou Lednicko-valtického areálu si mohou zakoupit jízdenky na všech pokladnách Českých drah či přímo na místě u vlaku.

Vstupné: 40 korun
Do konce září
Bližší informace

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto aureliofoxrj/Pixabay.com, TIC Brno, Veteranfest, Moravské zemské muzeum, ČD

Štítky tipy na výlety, výstava, muzeum, kultura, netopýři, zámek, Slavkov u Brna, Brno, Jevišovice, Jihomoravský kraj, chléb, Lednice, okres Znojmo, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Za netopýry, na motoráček i autentickou prohlídku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.