Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Léto v Brně zpestří běžecká turistika i putování po kavárnách

Řadu zajímavých výletních tras si budou moci projít starousedlíci nebo výletníci, kteří se během letošního léta rozhodli zavítat do Brna. Na své si přijdou milovníci architektury, kaváren či nadšenci do sportu.

Chůzí, během nebo minibusem po brněnských památkách

Novinkou letošního léta jsou dvě běžecké trasy, které zájemce provedou po brněnských zákoutích. „Takzvané running tours jsou známé ze zahraničí, u nás jsou však stále ojedinělé. Vsadili jsme na ně proto, že chceme oživit tento produkt. Věříme, že nový formát přitáhne také mladší generaci, což je i letošním cílem,” prozradila Jana Janulíková, ředitelka agentury TIC BRNO, která trasy organizuje.

Pro návštěvníky, kteří nejsou milovníky běhu, jsou připraveny pěší komentované trasy. Ty je provedou rozličnými brněnskými zákoutími. V letošním roce se turisté mohou těšit také na nová témata tras. Mezi nimi například Příběh trhovkyně, který odhalí kupecké fígle obchodnic, dále třeba Kuriozity a vnady města brněnského. Pro dětské návštěvníky je připraven Detektivní příběh ztraceného klíče.

Pro ty, kterým se příčí fyzická aktivita, je lepší volbou vyhlídková jízda, která turisty provede klíčovými místy brněnského sportu. „Každý rok rozšiřujeme témata vyhlídkových jízd. Loni zaujal okruh Paláce průmyslové aristokracie, letos si to slibujeme od toho sportovního. Za tři hodiny se účastníci dozví to nejdůležitější o téměř stopadesátileté tradici sportovních týmů v Brně,” pokračuje Janulíková.

Po slavných brněnských vilách nebo za vůní kávy

V Brně mohou návštěvníci projít několik tématicky pestrých tras. Dozvědí se zajímavosti o sportu v Brně, nasají historickou atmosféru brněnských vil nebo se mohou vydat na putování po brněnských kavárnách.

Slavné vily

Mezi další brněnská lákadla patří bezpochyby také překrásné vily. Navzdory tomu, že byly všechny postaveny na počátku 20. století, je jejich vzhled velmi odlišný. Secesní Löw-Beerova vila, Jurkovičova vila, modernistická Stiassniho vila a nejznámější z nich, funkcionalistická vila Tugendhat, ty všechny se liší nejen svým vzhledem, ale i atmosférou. Dvouhodinová trasa vede všemi z nich.

Příběh trhovkyně

Příběh trhovkyně návštěvníky provede po stále fungujících i zaniklých tržištích. Seznámí je také s tím, jaké komodity se daly na různých brněnských místech koupit a zasvětí je do osobních střípků z životů brněnských trhovkyň.

Na trasy mohou zájemci vyrazit během všedních večerů a také v rámci víkendových prohlídek. Prohlídky probíhají od půlky června do konce srpna ve vybraných termínech.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Brno, léto, turistika, kavárna, sport, vila, TIC Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léto v Brně zpestří běžecká turistika i putování po kavárnách  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.