Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Filharmonie Brno chystá sérii koncertů venku u Besedního domu

Filharmonie Brno odehraje čtyři koncerty pod širým nebem, série začne ve čtvrtek. Budou to první veřejná vystoupení orchestru před publikem v jeho domovském městě po osmi měsících. Koncerty se uskuteční na nádvoří Besedního domu, v případě špatného počasí uvnitř v sále, oznámila ČTK mluvčí filharmonie Kateřina Konečná.

Posluchači se rozesadí na sousedním nádvoří Pražákova paláce Moravské galerie. „Naši hudebníci se neskutečně těší na živou odezvu publika, je to pro nás slavnostní příležitost. I proto jsme zvolili radostný repertoár," uvedl ředitelka filharmonie Marie Kučerová. Zazní Lašské tance Leoše Janáčka, Slovanské tance Antonína Dvořáka a Uherské tance Johannese Brahmse. Při výběru programu hrála roli také hlučnost přilehlé Husovy ulice - hudba musí být zvučná, nikoliv komorní.

Orchestr povede stálý hostující dirigent Filharmonie Brno Robert Kružík. „Jestli nám uplynulé měsíce něco ukázaly, tak to, že smyslem naší práce jsou zejména lidé v hledišti a jejich energie, jejich reakce. Jsme moc rádi, že tento smysl konečně můžeme začít naplňovat, navíc s programem, který se krásně hodí k jarním dnům," uvedl Kružík.

Koncerty se uskuteční 10., 11., 14. a 15. června. Začínají vždy v 19:00. Posluchači se na místo dostanou branou Moravské galerie z Husovy ulice, případně po schodech z Besední ulice. Kromě vstupenky za 100 korun potřebují lékařský doklad o prodělané nemoci covid-19, doklad o očkování, případně negativní test.

„Vzhledem k měnícím se podmínkám nutným ke vstupu na koncert doporučujeme, aby návštěvníci sledovali náš web a facebook, kde najdou aktuální informace. Nejpozději ve 14:00 před každým ze čtyř koncertů tam také zveřejníme informaci, zda se uskuteční na nádvoří či v sále Besedního domu,“ řekla Kučerová. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Flickr.com

Štítky ČR, hudba, filharmonie, Brno, koncert, Filharmonie Brno, Besední dům, nádvoří, Kateřina Konečná, tanec, Antonín Dvořák, Johannes Brahms, Leoš Janáček, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filharmonie Brno chystá sérii koncertů venku u Besedního domu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.