Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: J.A.R. na Špilberku, afterparty v Kabinetu Múz, Urband na Jakubáku, Mendel festival, Svoboďák plný jídla a pivo v Řečkovicích

Koncerty, party, jídlo a pití. To je další víkend v Brně! Pokud jste plánovali, že své volno věnujete válením se doma na kanapi, zkuste si to ještě rozmyslet. Dneska vás například na Špilberku čeká koncert legendárních šoumenů J.A.R s afterparty v Kabinetu Můz a na Jakubáku kapela Urband. Na Mendláku zase probíhá festival k narozeninám G.J. Mendela. V Řečkovicích si můžete skočit na jedno orosené z malých pivovarů a na Svoboďáku se pořádně najíte.

Další letní víkend plný zábavy právě začíná. Pokud chcete hned od pátku nasát dobrou náladu na celý víkend, rozhodně se dnes vydejte na Špilberk. Na pódiu se totiž objeví legendy české funky hudby - nezkrotní pardálové z kapely J.A.R. Jednotka akademického rapu ve složení Roman Holý, Michael V, Oto Klempíř, Dan Bárta, Miroslav Chyška, Pavel Bady Zbořil, Robert Balzar, Filip Jelínek, Radek Kašpar a František Kop nenechá žádné tělo klidné a pořádně na frak dostane i vaše bránice od moderátorky Adély Elbel. 

Pokud ještě nebudete mít dost a dostanete chuť si ještě zapařit, hned po koncertě sejděte ze Špilberku do Kabinetu Múz. Tady totiž Michael Viktořík rozjede afterparty. Jako support zahraje brněnský Pan Urb, který se spolu s Vrtulníkem postarají o vytříbenou zábavu. 

Zamířit dnes můžete také na Jakubák. Tady na vás bude čekat na pódiu kapela Urband. Strategicky umístěný koncert přímo před Výčepem Na Stojáka vám umožní být přímo u zdroje s dobrým oroseným pivem. 

Ode dneška až do neděle si můžete také zábavnou formou připomenout narozeniny Gregora Johanna Mendela. Mendelovo muzeum uspořádá workshop pro děti a komentované prohlídky areálu. V refektáři proběhnou přednášky odborníků z Masarykovy univerzity a Univerzity Karlovy. Slavnostní premiéru si zažije Mendel Box, překvapení pro návštěvníky. Později odpoledne vystoupí na pódiu kapela BomBarďák či Filharmonie Brno s filmovými melodiemi. Letošní novinkou v opatství bude letní kino, pod širým nebem uvidíte film Gravitace. Na sobotním programu u partnera festivalu na letišti Medlánky si návštěvníci užijí komentovanou prohlídku hangáru a budou mít možnost si za zvýhodněnou cenu zaplatit seznamovací let nad Brnem. 

Kdo by se raděj pořádně nadlábl, může se po cestě na koncert stavit na Svoboďáku. Vůně z něj se line po celém centru už od dnešního dopoledne. Vybrané druhy jídla i pití si užijete naplno. 

Pro pivo se zastavte také do Řečkovic. Tady se o víkendu pořádá festival minipivovarů. Jehnické pivo, s.r.o. a Klášterní pivovar Porta Coeli, a.s. se společně účastní letošního Řečkovického festivalu minipivovarů. Jehnické pivo – světlý ležák i piva Vorkloster můžete ochutnat na pátém ročníku oblíbeného Řečkovického festivalu minipivovarů. Kromě ohromného množství českých a moravských pivovarů budou prezentovány i zahraniční pivovary z Anglie, USA, Německa či Belgie. Pivo sice bude středobod celého festivalu, ovšem bude i široká nabídka jídla a hudební zábavy

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto jar

Štítky JAR, Špilberk, Brno, kultura, festival, Gregor Mendel, jídlo, pivo, Řečkovice, koncert, pivovar, hudební skupina, Kabinet múz, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: J.A.R. na Špilberku, afterparty v Kabinetu Múz, Urband na Jakubáku, Mendel festival, Svoboďák plný jídla a pivo v Řečkovicích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.