Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Svoboďák ode dneška hostí Slavnosti dobrého jídla

Svoboďák ode dneška zaplnily prodejní stánky. Pod jménem akce Slavnosti dobrého jídla slibují nakrmit Brňany všemožnými dobrotami. Zdrží se až do příští soboty.

Slavnosti mají v Brně svou historii, letošní ročník je již jedenáctým v pořadí. Posledních pár let se konají dokonce dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim. „Cílem akce Slavnosti dobrého jídla je nalákat lidi do centra, aby si příjemně užili čas s rodinou nebo přáteli, ochutnali třeba i jídla, která nikdy nejedli nebo naopak svá oblíbená,“ přibližuje Markéta Štěrbová z organizátorů. Návštěvníci podle ní mohou ochutnat také pivo a víno, které není dostupné jinde v Brně.

Kvůli nedávné pandemii koronaviru se organizátoři rozhodli akci přesunout na červencový termín. Namísto jarní akce tak mají návštěvníci její letní alternativu. Ta je navíc prodloužená na více dní, než je zvykem, aby si ji podle slov Štěrbové mohli více užít.

Skákací hrad a dětské dílničky

„Tím, že akci pořádáme v létě, předpokládáme větší návštěvnost dětí. Takže jsme nezapomněli ani na ně,“ slibuje organizátorka. Malí gurmáni se dočkají skákacího hradu, připraveného na všech deset dní Slavností. V druhé polovině také přibydou dílničky a malování na obličej.

Přímo na místě

Kvůli dodržování hygienických opatření je tentokrát méně stánků, jejich počet je okolo dvaceti. Jedním z nich je i Koření od Samuela. Prodávající Eva Perná jezdí se stánkem do Brna už od roku 1994. „Poprvé nás oslovil kamarád, když tu byly středověké vánoční trhy a od té doby sem jezdíme,“ popisuje začátky. Má za to, že účast na těchto trzích bude nižší než obvykle. „Teď po tom covidu-19 si myslím, že to bude slabší,“ sdílí svůj názor na situaci.

Jiný názor má návštěvnice Pavla Hrabáková, má za to, že lidé teď zamíří za kulturou. „Všichni jsme byli zavření doma a všichni se teď těšíme, že někam vypadneme,“ přibližuje svůj názor mladá slečna. S kamarádkou dnes slaví její svátek a také úspěšné státnice. „Vždycky se tu rádi stavíme, protože je to takové rodinné, tak se nám tu líbí,“ vysvětluje, proč zamířila právě sem.

Prodloužená otevíračka?

Stánky jsou otevřené vždy od desíti hodin dopoledne do sedmé večerní. V případě zájmu ale pořadatelé slibují otevírací dobu prodloužit, od devíti ráno do desáté večer.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky kultura, trhy, jídlo, léto, slavnost, Brno, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svoboďák ode dneška hostí Slavnosti dobrého jídla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.