Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnští radní podpořili studio v káznici, vysílá hudbu i divadlo

Rada města Brna podpořila dotací 227.000 korun vysílací studio, které z budovy bývalé káznice na Cejlu přenáší živě koncerty, divadelní představení, ale i diskuze či mše. Studio Káznice LIVE by tak mělo pokračovat v činnosti až do uvolnění opatření přijatých proti šíření nového typu koronaviru.

Projekt je podle magistrátu přínosem pro umělce, kteří nyní nemohou normálně vystupovat, i pro jejich fanoušky. „Nejen občané města tak mohou zažít kulturu z pohodlí svého domova v této složité době," uvedl v tiskové zprávě náměstek brněnské primátorky Tomáš Koláčný (Piráti).

Za projektem stojí spolek Tripitaka a filmová produkce Gnomon ve spolupráci se studenty Masarykovy univerzity a Janáčkovy akademie múzických umění i dalšími firmami a nadšenci. Vysílání v HD kvalitě mohou lidé sledovat na facebookové stránce Káznice LIVE, paralelně pak na facebookových profilech jednotlivých partnerů.

Dramaturgie dává příležitost i menšinovým a alternativním uměleckým formám. Důležitá je také podpora brněnských umělců, kteří se po nástupu pandemie koronaviru ocitli bez kontaktu s publikem. Například 13. května je na programu čtení z knihy Krvavý Bronx, 22. května vystoupení Ivy Bittové.

Do káznice, konkrétně do pozdně barokní kaple, se 14. května chystá také sbor Czech Ensemble Baroque. „Jsme moc zvědaví, jaký koncert bez interakce s publikem bude, ale pokusíme se využít své imaginace a naše posluchače si představíme," uvedla sbormistryně Tereza Válková.

Autoři | Foto Facebook Káznice Žije

Štítky ČR, kultura, správa, koronavirus, Brno, Cejl, Tomáš Koláčný, Česká pirátská strana, Masarykova univerzita, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, pandemie covidu-19, Iva Bittová, Tipitaka, studio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští radní podpořili studio v káznici, vysílá hudbu i divadlo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.