Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Okolojeled, Slavnosti vína a moravského uzeného, fašank na Kaménce, Sima i Dny dětské onkologie

Poslední dva únorové dny a první den březnový rozhodně nezahálejte. Když už ten den navíc máme, pořádně si ho užijme. A že máme na výběr! Buranteatr nabídne zimní verzi festivalu Okolojeles, Veveří provoní moravské uzené, na Kaménce se projdou maškary, na Flédě zazpívá Slovenka Sima a v sobotu si připomeneme vážné téma - dny dětské onkologie.

Poslední únorový víkend klepe na dveře a ten letošní jeden den navíc si rozhodně pořádně užijte. Léto je sice ještě hodně daleko, ale Buranteatr dokáže festival udělat i v zimě. Zimní ochutnávka festivalu Okolojeles dnes nabídne skvělý program, k zábavě budou sloužit hned dvě stage, na jedné si můžete vychutnat divadelní představení a ta druhá nabídne k tanci i poslechu pořádnou porci hudby. 

Hradem Veveří zavoní o víkendu uzené a vinaři otevřou své nejlepší lahve za doprovodu živého hudebního doprovodu. V sobotu 29. a v neděli 1. března zde totiž budou Slavnosti moravského uzeného a vína. Nebudou chybět stánky s uzeným masem a vínem, workshopy, přednášky a ani program pro děti.

Nastala nám doba masopustního veselí, kterou již brzy vystřídá doba postní. Toho se chytil i legendární DuckBar na Kaménce a přichystal si fašankové odpoledne. Přijít můžete s maskami i bez nich, fašanková obchůzka započne ve 14:30 za doprovodu cimbálové muziky Tvojého dědy. Zakončení průvodu proběhne u ohně na zahrádce Duckbaru, takže špekáčky s sebou a vzhůru za veselím. Na zahřátí bude i horký svařák a svařený džus. 

Jeden den navíc symbolicky zvolili k události pořadatelé Dnů dětské onkologie, které proběhnou na Hvězdárně a planetáriu. K tradici mezinárodního dne dětské onkologie se tak letos potřetí přidá i Brno. Stejně jako v ostatních městech po celém světě, i ty brněnské mají za cíl přiblížit veřejnosti problematiku dětských onkologických onemocnění, vzdát hold všem bývalým i současným dětským pacientům a jejich rodinám a vzpomenout na ty, kteří onemocnění bohužel podlehli. Symbolem Dnů dětské onkologie je zlatá stužka, jejím zakoupením podpoříte dětské onkologické pacienty, prostřednictvím Nadační fond dětské onkologie Krtek.

Slovenská zpěvačka Sima vydala své třetí album Bombím, se kterým vyráží na turné po českých a slovenských městech. V brněnské Flédě se Sima zastaví v sobotu 29. února. Hostem večera je slovenský Ego.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto okolojeles

Štítky Okolojeled, Sima, Fléda, Buranteatr, Moravské uzené, víno, fašank, festival, SIMA Peru, slavnost, Veveří, Hrad Veveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Okolojeled, Slavnosti vína a moravského uzeného, fašank na Kaménce, Sima i Dny dětské onkologie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.