Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Brně je poprvé výstava Czech Press Photo, vstup je zdarma

Úspěšné fotografie ze soutěže Czech Press Photo si letos poprvé mohou v ucelené podobě prohlédnout lidé v Brně. Výstava se přesunula ze Staroměstské radnice v Praze na brněnskou Novou radnici, konkrétně do Křížové chodby. Nechybí vítězné snímky jednotlivých kategorií, řekl dnes ČTK za pořadatele Otto Ballon Mierny.

Snímky z Czech Press Photo se sice v minulosti vystavovaly i mimo Prahu, v Brně však nikoliv. Letos se to změnilo, i díky podpoře magistrátu a krajského úřadu.

Brněnská výstava je rozsahem srovnatelná s tou pražskou, kde bylo jen o několik desítek fotek navíc. "Netušil jsem předem, kolik se do Křížové chodby vejde fotografií, nakonec je jich 220," uvedl Ballon Mierny. Návštěvníci si na obrazovce prohlédnou také soutěžní videa.

Výstava je přístupná zdarma. Potrvá do 23. března, otevřeno je denně od 12:00 do 18:00 počínaje sobotou.

Fotografií roku 2019 se stal snímek z červnové demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi na Letenské pláni v Praze. Autorem snímku je Lukáš Bíba z mediálního domu Economia. Nad Letnou zaplněnou tisíci demonstrantů na ní vlaje česká vlajka, která zabírá velkou část fotografie.

Ve dvou z osmi kategorií zvítězili reportéři České tiskové kanceláře (ČTK). V kategorii Lidé, o kterých se mluví, získal první místo Roman Vondrouš za sérii snímků Premiér v Bílém domě, na níž zachytil Babišovu pracovní cestu do Spojených států amerických. V kategorii Portrét má první místo Kateřina Šulová za snímek operní pěvkyně Soni Červené.

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky ČR, výtvarné, média, fotografie, Brno, FOTO, Czech Press Photo, Praha, výstava, Otto Ballon Mierny, Staroměstská radnice, křížová chodba, Andrej Babiš, Lukáš Bíba, Soňa Červená, Roman Vondrouš, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně je poprvé výstava Czech Press Photo, vstup je zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.