Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na brněnskou hvězdárnu se vrací úspěšná divadelní adaptace K-PAX Svět podle Prota

PR článek

Už 3. února 2020 se mohou diváci těšit na další reprízu ojedinělého divadelního projektu K-PAX Svět podle Prota, kterou v režii Petra Halberstadta uvádí brněnská divadelní společnost StageArtCZ. Tato inscenace vznikla na základě literární předlohy G. Brewera. Nejvíce se proslavilo filmové zpracování v hlavních rolích s Jeffem Bridgesem a Kevinem Spaceym. Na Hvězdárně a planetáriu Brno se představí herecké špičky jako Radim Fiala, Petr Halberstadt, Petra Špindlerová a další. Vstupenky jsou dostupné na www.stageart.cz .

V krátkosti jsme pro Vás vyzpovídali režiséra inscenace, představitele role Prota a principála společnosti StageArtCz, Petra Halberstadta.


Jak Vás napadlo přenést divadelní představení do netradičního prostoru brněnské hvězdárny?

Je to příběh člověka, který o sobě tvrdí že je mimozemšťan, je proto vyšetřován na psychiatrii a během svého pobytu zde na Zemi popisuje svůj život na vzdálené planetě K-Pax, je to tedy hra i o Vesmíru. Navíc se i některé scény ze slavného stejnojmenného filmu natáčeli v newyorském planetáriu.

Na co ojedinělého se tedy diváci mohou těšit?

Vstupenky na unikátní divadelní hru K-PAX v brněnské hvězdárně pořídíte na webových stránkách Stageartcz.

Sledovat divadelní představení v tomto netradičním prostoru je samo o sobě velký zážitek. Jelikož jsme v planetáriu, nebudou samozřejmě chybět magické projekce, které budou celé představení korunovat. A v neposlední řadě je K-Pax velmi kvalitní hra, která velmi poetickým způsobem pojmenovává bolesti dnešního světa.

Nese s sebou kombinace divadelního představení a multimediální projekce nějaká úskalí?

Je třeba dbát na vkusnou míru vsazení projekcí do představení, aby z dobrého divadla nestala vizuální show.

Na koho se kromě Vás v roli samotného Prota mohou diváci těšit?

Na Radima Fialu v roli Dr. Brewera a na Petra Bláhu, Michala Bumbálka, Hanu Halberstadt, Petru Špindlerovou, Jakuba Urbánka a Gabrielu Štefanovou.

Jedné z repríz se zúčastnil i samotný autor předlohy G. Brewer, jak na Vaši inscenaci reagoval?

Už jen to že Gene Brewer naše pozvání přijal jsme vnímali jako obrovský úspěch a byli jsme nesmírně šťastní, že se mu naše představení velmi líbilo, a dokonce ho hodnotil jako jedno z nejlepších které kdy viděl ve světě. Je to pro nás obrovská pocta a nesmírně si toho ceníme.

Román K-PAX vyšel celkem v pětadvaceti zemích. Jeho divadelních zpracování jsem viděl desítky v Americe i Evropě, ale to, čeho jsem byl svědkem dnes ve Hvězdárna a planetárium Brno, je to nejlepší, co jsem v životě viděl.”

GENE BREWER 1.11. 2017

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky k-pax, svět podle prota, divadlo, hvězdárna a planetárium, hvězdárna, Gene Brewer, divadelní představení, Petra Špindlerová, Radim Fiala, Hvězdárna a planetárium Brno, představení, Kevin Spacey, Jeff Bridges, Petr Halberstadt, vstupenka, Petr Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnskou hvězdárnu se vrací úspěšná divadelní adaptace K-PAX Svět podle Prota  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.