Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA PRVNÍ LETOŠNÍ VÍKEND: Švihlá chůze přes Brno, Dobrá karma na Zelňáku, Malalata na Flédě, poslední dny vánočních trhů, exotika na Výstavišti nebo Kamelot v Mahence

Po pořádných oslavách příchodu nového roku tady máme i první letošní víkend. Potřebujete odpočinek nebo se naopak vrhnete do víru balkánských rytmů na Flédu? Můžete se také pozitivně naladit švihlou chůzí přes centrum, zlepšit si karmu na Zelňáku, pokochat se exotickými druhy zvířat na Výstavišti nebo si jít užít poslední dny vánočních trhů na Dominikánském náměstí. A pokud máte chuť na koncert, jistě vás potěší Kamelot v Mahence.

První víkend v novém roce je tady! Pokud ještě nemáte dost křepčení a tance z předchozích dnů, zamiřte na Flédu! Abychom neusnuli na vavřínech, už dnes, v pátek 3. ledna na Flédě v nás rozproudí krev balkánské rytmy pod taktovkou Malalata. Na pomoc jim dorazí Mr. Loco a Troy Savoy.

Máte doma v teráriu plaza, rybku nebo jiné akvarijní zvířátko? A nebo o něm teprve sníte? Výstaviště se zaplní exotickými druhy zvířat, nejrůznějších terárií, rostlinek a chovatelských potřeb. Přijďte pořídit své ještěrce něco speciálního do domečku, pokochat se pohledem na neznámé i známé zvířectvo a zasoutěžit si o speciální ceny. 

Poslední dny vánočních trhů s gurmánskými slavnostmi si můžete přiijít užít do neděle na Dominikánské náměstí. Přijďte si vychutnat atmosféru vánočně vyzdobeného města bez předvánočních stresů.

Není nad to odstartovat nový rok pozitivně. Pořádnou porci smíchu si už na vás chystají organizátoři každoroční Švihlé chůze přes Brno. Oslavou Mezinárodního dnu Švihlé chůze vzdají účastníci čest skupině Monty Python, která Silly Walk vymyslela. Šestého ročníku se zúčastnilo kolem 250 lidí, letos si organizátoři brousí zuby na celé tři stovky lidí. Přijdete si svým speciálním krokem projít centrum i vy? 

Dobrou karmu můžete podpořit například i koupí výrobku od lokálního prodejce nebo věci, kterou už někdo iný nepotřebuje, ale vám by se hodila. Lednová Dobrá karma v Tržnici na Zelňáku vás možná ohromí i nějakým skvělým sběratelským kouskem.

Mahenovo divadlo v neděli ožije folkem. Legendární kapela Kamelot v čele s frontmanem Romanem Horkým se představí v aktuální sestavě a odehraje koncert pro všechny příznivce dynamických melodií, životních myšlenek a názorů. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Doležal

Štítky Fléda, Malalata, Zelňák, Dobrá karma, Kamelot, vánoční trhy, švihlá chůze, výstaviště, karma, Brno, nový rok, kongresové centrum, koncert, slavnost, Roman Horký, Monty Python, nepůvodní druh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA PRVNÍ LETOŠNÍ VÍKEND: Švihlá chůze přes Brno, Dobrá karma na Zelňáku, Malalata na Flédě, poslední dny vánočních trhů, exotika na Výstavišti nebo Kamelot v Mahence  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.