Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Vzpomínky na třicet let svobody a sedmnáctý listopad, koncerty MIG21 nebo Zrní a hřejivá Mezipatra

Sychravý podzim zaklepal na dveře. Nemusíte se je ale bát otevřít. Za nimi se totiž můžete ohřát na Mezipatrech, zaskákat si na koncertě MIG21 nebo Zrní a nebo zapálit svíčku do lampionového průvodu k výročí 17. listopadu. V duchu třiceti let od Sametové revoluce se ponese celý sváteční víkend.

Je vám z pozdně pozdimního počasí zima? Jděte se rozehřát na Mezipatra. Tady totiž bude tepleji než kdekoli jinde. Duši i tělo zahřeje interiér Scaly i promítané filmy. Queer festival Mezipatra se v Brně rozjely již po dvacáté a těšit se můžete na stovku zahraničních i tuzemských filmů s LGBTQ+ tématy i jejich tvůrce a tvůrkyně. Filmy oceňuje odborná porota v rámci prestižní mezinárodní soutěže mezinárodních filmů. Nedílnou součástí programu jsou doprovodné diskuze, přednášky, workshopy, výstavy a party.

Nestihli jste včerejší koncert MIG21? Nezoufejte. V rámci tour HYJÉ! se můžete vydat na Flédu i dnes a zítra. Jestli zvolíte k přepravě šalinu nebo malotraktor, je už na vás.  

Že už jste dlouho nenavštívili žádné divadlo? Zítra můžete vidět hned několik představení najednou. Sedmý ročník Noci divadel s podtitulem „Divadlo a svoboda“ proběhne třetí listopadovou sobotu, která tento rok připadá na 16. 11. Tématem letošního ročníku bude 30. výročí sametové revoluce. Součástí Noci divadel však nebudou pouze představení, ale i nevšední zážitky jako workshopy pro děti i dospělé, prohlídky divadelních zákulisí, diskuze s herci, scénografy a režiséry napříč brněnskými divadly. 

Kapela Zrní v rámci tour “Havlovy děti Havlovi” zavítá v sobotu 16. listopadu i do brněnského Divadla Husa na provázku, které je úzce spjato s osobností Václava Havla. Celý projekt vznikl ve spolupráci s Knihovnou Václava Havla u příležitosti 30 let svobody po pádu komunismu. 

V rámci oslav 30. výročí sametové revoluce je připraven festival, který je založen na vztahu mezi minulostí a současností a reflektuje vývoj společnosti od antikomunistického převratu do současnosti. Tematický cyklus je rozdělen do tří dnů se třemi tématy a několika programovými formáty – filmovými projekcemi, besedami, výstavou a křtem knihy. V sobotu 16. program bude rámovat téma Listopad v rámci Československa a rozděleného světa, neděle 17. bude věnována lokálnímu kontextu Listopad v Brně a nebude chybět ani lampionový průvod. Pondělní program nese název Od Listopadu k dnešku – společenský vývoj 1989-2019.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky koncert, Zrní, divadlo, Sametová revoluce, film, Václav Havel, Brno, festival, Knihovna Václava Havla, Divadlo Husa na provázku, lampion, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Vzpomínky na třicet let svobody a sedmnáctý listopad, koncerty MIG21 nebo Zrní a hřejivá Mezipatra  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.