Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Prago Union, Balkan Bashavel, předvánoční market s degustací kávy, vzpomínka na Beverly Hills 90210, blešák nebo festival Life!

Na dveře už nám pomalu klepe zima. Rozehřát se ale v Brně dá neustále. Vrhněte se do kotle v Mersey, kam zavítá legendární hiphopová kapela Prago Union, nebo na Flédu, kde to jkao vždy roztočí Balkan Bashavel. Rozhýbat se můžete i na výstavišti, kde se o víkendu koná festival Life! nejen pro sportovce. Pokud se chcete zahřívat spíše pokojně, v Black Boxu na vás čeká ochutnávka kávy a předvánoční market. Duševně zahřeje muzikál Pusťte Donu k Maturitě, která vás potěší svým humorem i dobrou karmou. A pro fandy blešáků se jeden opět otevře v pasáži Alfa.

I když to za okny už vůbec nevypadá přívětivě a vy byste nejraděj zalezli do peřin se šálkem horkého svařáku, můžete víkend strávit aktivně. Festival Life! obsahuje sekce SPORT Life!, DANCE Life!, IN-JOY Life!, BIKE Life! a novinku Datart Life!. Na své si na výstavišti přijdou od pátku 8. do neděle 10. jak sportovní nadšenci, kteří si opět vyzkouší tradiční i netradiční sporty, tak tanečníci, na které čekají workshopy a soutěže.  Mladé návštěvníky i tatínky určitě potěší herní pavilon plný našlapaných počítačů.

Kdo by neznal specifický přednes legendárního hiphopového tvůrce Kata, který je jedním z nejlepších textařů na hiphopové scéně, a který se dá považovat dokonce za básníka. Se svými starými i novými hity to PRAGO UNION rozpálí v sobotu v Mersey. 

Slunné počasí je sice v trapu, ale není důvod smutnit. Protože to znamená, že začíná nová sezóna klubových Balkan Bashavelů! Přijďte si i vy zakřepčit v rytmu balkan beats, gypsy music, reggae a world music. Brněnské vydání Balkan Bashavelu bude oproti jiným něčím výjimečné! Vystoupí na něm totiž jedna z ikonických postav žánru balkan beats, německý DJ a producent Shantel a doplní tak duo Malalata a Dr. Balkan.

Pokud patříte mezi ty, kdo si raději vánoční dárky zařídí v klidu v předstihu, aby nemuseli den před Štědrým večerem běhat po přeplněných nákupních centrech, jistě vás potěší předvánoční market zážitků. Zamiřte v neděli do Black Box Cafe, kde si během pohodového odpoledne můžete vyzkoušet i nové líčení, zaskákat si na klokaních botách a nakoupit kožené doplňky, přírodní kosmetiku a další výrobky od místních tvůrců. Energií se můžete dobít při kávové degustaci, která tu na vás bude v rámci marketu čekat a celý prostor krásně provoní. 

Nakoupit dárky pro sebe i své blízké můžete také na pravidelném blešáku v pasáži Alfa. Celá pasáž se během víkendu zaplní jedinečnými kousky od soukromých prodejců, kteří nabídnou starožitnosti, knížky, vlastní výrobky i originální kousky oblečení. Na své si jistě přijdou i lovci bizarností, těch se na blešácích najde také nespočet.

Kus kultury si můžete ukousnout také díky divadlu PT, které uvádí divadelní hit Pusťte Donu k maturitě! autora Tomáše Dianišky. Přesně tak, jak je znáte i neznáte vám oblíbená partička z Beverly Hills představí sex, lásku a něžnosti na 90210 způsobů. Nejprve se ocitneme na maturitním plese, druhá část nás však nečekaně zavede do Prahy na počátku 90. let. Které ikony České republiky potkají Andrea, Brandon a především Donna v další části dobrodružství? Divadlo podporuje Centrum Annabel, které pomáhá řešit problémy s příjmem potravy. 

Autoři | Foto Prago Union

Štítky Prago Union, Balkan Bashavel, předvánoční market zážitků, blešák, divadlo PT, festival, Beverly Hills 90210, káva, degustace, Mersey, Brno, Fléda, kongresové centrum, hudební skupina, Tomáš Dianiška, Štědrý den

TIPY NA VÍKEND: Prago Union, Balkan Bashavel, předvánoční market s degustací kávy, vzpomínka na Beverly Hills 90210, blešák nebo festival Life!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.