Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Lenny, Pokáč, Balkan Bashavel, Mucha, festival Na Hlavu, Janek Ledecký, festival Life!Snow film fest a souboj univerzit

Pochmurné počasí nás provází poslední dny a přiznejme si – je to už docela na hlavu. Tento týden v tom rozhodně nebudete sami. A počkejte, až začne vánoční shon! Naštěstí je program tak nabitý, že ještě nebudete mít prostor, abyste si lámali hlavu s dárky a přípravou. To vám včas připomenu.

Každý z nás je někdy na hlavu. Navštivte tedy festival filmů, přednášek a diskusí o duševním zdraví Na hlavu, který bude od pondělí 4. až do středy 6. listopadu v Impact Hubu. Těšit se můžete na zajímavé filmy, přednášky a diskuze s odborníky. Součástí bude také výstava o duševních onemocněních Příběhy bláznovství.

Zpěvačka Lenny vyráží na podzim na klubové turné Lovers Tour po České republice! V úterý 5. listopadu vystoupí na Flédě, kde připomene své hity z pěti Anděly oceněné debutové desky Hearts, ale představí i ochutnávky z chystané druhé řadovky.

Dva dny špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, skialpinismu a dalších zimních radovánkách a k tomu 4 vymazlené přednášky – to je Snow film fest, který bude ve středu 6. a ve čtvrtek 7. ve Scale

Pokáče není třeba představovat, český písničkář se svými texty hned dostane do paměti. Ve čtvrtek 7. listopadu vystoupí v rámci své Úplně Levej TOUR v Sono centru.

Další turné v tomto týdnu začíná i brněnská Mucha. Tos posrals tour oslavuje zrod již čtvrtého alba. Tohle je plné veselých opilých návratů domů, hormonálních i kytarových disharmonií a arytmií, obligátních výčitek a nadávek, léčivých tónů, falešných nadějí a radosti ze života vrací kapelu opět na přední místa vlastních hitparád. Pokřtěno budou pro jistotu rovnou dvakrát – ve čtvrtek 7. a v pátek 8. v Kabinetu Múz.

Že by Vánoce už klepaly na dveře? Janek Ledecký totiž ve čtvrtek 7. listopadu vystoupí v Janáčkově divadle. Letos po dvaadvacáté se Janek Ledecký s kapelou vydá na turné, v jehož rámci přehraje veškeré skladby ze zásadní desky Sliby se maj plnit o Vánocích i své největší hity.

Rivalita mezi univerzitami získá na zajímavosti, když se začne rozhodovat na ledě. Ve čtvrtek 7. listopadu nás čeká v DRFG aréně hokejový Souboj univerzit: Masarykova vs. Mendelova.

Festival Life! obsahuje sekce SPORT Life!, DANCE Life!, IN-JOY Life!, BIKE Life! a novinku Datart Life!. Na své si na výstavišti přijdou od pátku 8. do neděle 10. jak sportovní nadšenci, kteří si opět vyzkouší tradiční i netradiční sporty, tak tanečníci, na které čekají workshopy a soutěže.  Mladé návštěvníky i tatínky určitě potěší herní pavilon plný našlapaných počítačů.

Slunné počasí je sice v trapu, ale není důvod smutnit. Protože to znamená, že začíná nová sezóna klubových Balkan Bashavelů! Přijďte si i vy zakřepčit v rytmu balkan beats, gypsy music, reggae a world music. Brněnské vydání Balkan Bashavelu bude oproti jiným něčím výjimečné! Vystoupí na něm totiž jedna z ikonických postav žánru balkan beats, německý DJ a producent Shantel a doplní tak duo Malalata a Dr. Balkan.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky festival, film, Janek Ledecký, univerzita, Pokáč, přednáška, turné, Vánoce, Heart of Midlothian FC, Česko, Janáčkovo divadlo, Datart

TIPY NA TÝDEN: Lenny, Pokáč, Balkan Bashavel, Mucha, festival Na Hlavu, Janek Ledecký, festival Life!Snow film fest a souboj univerzit  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.