Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Peter Nagy, Dny severu, Hana Holišová, Emma Smetana a Bloody Sexy Halloween

Vypadá to, že tento týden se v Brně sjel výběr českých i slovenských muzikantů. Pokud vás hudba neláká, tak se můžete vydat třeba na sever nebo pomocí kostýmu na párty vypadat, že jste přejeli až na druhý břeh.

Peter Nagy v rámci své tour vystoupí v brněnském Sono centru v úterý 29. října. Jedná se o speciální česko-slovenské turné ke kulatému jubileu na němž ho doprovodí skupina Indigo, jíž dal název podle svého prvního hitu Profesor Indigo.

Od středy 30. října až do 6. listopadu bude v Brně 10. ročník festivalu severské kultury, Dny Severu, letos na téma cesta v různých podobách. Hlavním hostem festivalu v Brně letos bude islandská spisovatelka a držitelka Ceny Severské rady za literaturu Auður Ava Ólafsdóttir. 

Hana Holišová v doprovodu New Time Orchestra vystoupí ve středu 30. října v Sono Centru v Brně. Vystoupení New Time Orchestra jsou charakteristická svou žánrovou pestrostí a typickou bigbandovou energií. Dává prostor vyniknout svým sólistům a především zpěvačce Haně Holišové, která s orchestrem od jeho vzniku exkluzivně spolupracuje. V programu #2019 naleznete opět hudební mix, zahrnující  klasické swingové a muzikálové kompozice, filmovou hudbu, funky, soul i hity české a světové pop music.

Dívčí kapela zpěvačky a textařky Patricie Fuxové, Vesna, vystoupí ve středu 30. října v Metro Music Baru. V listopadu 2018 Vesna vydala debutovou desku Pátá bohyně, za kterou získala nominaci Ceny Anděl na Objev roku. Hudebně se obrací ke kořenům a je charakteristická snovými texty. V lednu letošního vystoupila Vesna jako support skandinávské zpěvačky Aurora.

Klub Fléda bude ve čtvrtek 31. října hostit v brněnské premiéře „nejdrzejší“ halloweenskou párty střední Evropy Bloody Sexy Halloween. Akce pravidelně překvapuje neotřelými dekoracemi a kostýmy. 

Emma Smetana vydala svoji debutovou desku What I’ve Done v roce 2016. Teď po třech letech vydává nový singl Over a představit ho přijede i do Brna v sobotu 2. listopadu v Kabinetu múz. V rámci svého turné svým fanouškům poprvé zazpívá i další nové skladby, které plánuje vydat v roce 2020. 

A v sobotu 2. listopadu máme ještě jeden koncert, ale v Sono Centru. V Brně vystoupí v rámci své tour popová zpěvačka Barbora Poláková. Živá prezentace, během níž dostávají rovným dílem prostor jak písně z eponymního debutu (2015), tak z posledního alba ZE.MĚ, je pak pulzující a zábavnou show, která skvěle funguje v klubovém prostředí i na velkém pódiu.

Štítky Tipy na týden, kultura, Hana Holišová, Brno, Halloween, Peter Nagy, Emma Smetana, Mobilink, Barbora Poláková, Patricie Fuxová, festival, Ceny Anděl

TIPY NA TÝDEN: Peter Nagy, Dny severu, Hana Holišová, Emma Smetana a  Bloody Sexy Halloween  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.