Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Nových Mlýnech odstartovalo Mistrovství Evropy v chytání kaprů

Na březích dolní Novomlýnské nádrže na Břeclavsku začalo Mistrovství Evropy v chytání kaprů. Téměř tři sta rybářů se závodu účastní na 96 stanovištích až do soboty 12. října. Akce se na stejném místě koná již potřetí, účastníci přijeli i ze zahraničí.

Na Břeclavsku začalo Mistrovství Evropy v chytání kaprů

Mistrovství Evropy v chytání kaprů odstartovalo v neděli na Nových Mlýnech na Břeclavsku. Na 96 stanovištích se až do soboty snaží téměř tři sta rybářů ve tříčlenných týmech o co největší úlovek.

V sobotu v osm ráno jsme začali registrovat týmy, odpoledne byla kontrola lodí a oficiální zahájení s losováním přidělených stanovišť,“ popsal hlavní pořadatel závodu Petr Šurka. Během nedělního dopoledne se jednotlivé týmy dopravily na přidělené pozice a ve dvě hodiny odpoledne odstartoval samotný závod.

Akce se účastní skoro tři sta rybářů

Téměř tři sta rybářů v tříčlenných týmech bude v nádrži lovit až do soboty. Používat mohou čtyři pruty, do hodnocení se však počítají jen ulovené kusy nad sedm kilogramů. Všechny úlovky po zvážení a vyfotografování vypouští rybáři zpět do vody. „V hlavní soutěži se hodnotí součet váhy tří nejtěžších ryb. Očekáváme, že vítěz bude mít součet přes šedesát kilo,“ uvedl Šurka. Letos je novinkou i takzvaná těžba, během které účastníci soutěží o to, kdo nachytá nejvíce ryb vážících přes sedm kilo.

Vítěz získá dvacet tisíc eur

Na událost se sjeli účastníci i ze zahraničí, mezi startujícími jsou například rybáři z Německa, Rakouska, Velké Británie a Ruska. Akce se koná na stejném místě již potřetí. „Zvítězit může kdokoliv, záleží na mnoha faktorech jako je třeba vítr, počasí a zkušenosti jednotlivých týmu," sdělil profesionální rybář a zakladatel závodu Jakub Vágner. Vítěz závodu získá dvacet tisíc eur.

Autoři | Foto Stairs 2 Hell

Štítky mistrovství, kapr, kapři, rybolov, rybáři, Novomlýnská nádrž, Břeclavsko, mistrovství Evropy, okres Břeclav, Evropa, Jakub Vágner, Rusko, Německo, Velká Británie, Rakousko

Na Nových Mlýnech odstartovalo Mistrovství Evropy v chytání kaprů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.