Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Do Mikulova se opět vrací slavný Febiofest. Nabídne dokument, animák i drama

PR článek

Přední český mezinárodní filmový festival Febiofest letos opět zavítá také do Mikulova. Festivalové projekce budou probíhat v hlavním sále Městského kina v Mikulově ve dnech 9. – 11. dubna.

Febiofest nabízí především celovečerní snímky ze současné světové kinematografie, retrospektivy, distribuční premiéry a pocty filmovým osobnostem. „Festivalové ozvěny zahájíme filmem Ostrým nožem režiséra Teodora Kuhna, který přijede do Mikulova film osobně uvést,“ říká organizátor Petr Šesták. Tvůrci se inspirovali skutečným kriminálním případem na Slovensku v roce 2005. Městské kino představí film v úterý 9. dubna.

Návštěvníci mikulovského Febiofestu se mohou o den později těšit na dokumentární film Westwood: Punk Icon Activist, natočený jako pocta světové ikoně módního návrhářství Vivienne Westwoodové. Celý festival ukončí 11. dubna snímek Brankář, zobrazující životní příběh slavného fotbalového brankáře Manchesteru City Berta Trautmanna.

Během středy a čtvrtka kino nabídne i odpolední rodinné projekce. Pro všechny filmy je stanoveno jednotné vstupné 99 korun na osobu. Vstupenky budou v prodeji na pokladně kina před projekcemi případně už nyní stránkách Městského kina.

Štítky Mikulov, Febiofest, promítání, filmy, kino, film, Peter Sextius, Manchester City FC, Slovensko, Bert Trautmann, Westwood

Do Mikulova se opět vrací slavný Febiofest. Nabídne dokument, animák i drama  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.