Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Mistrovství světa v pánském striptýzu, výstava aut Bugatti, Zibura a Stopem po Balkáně

Zima je v plném proudu, ale je ideální čas přemýšlet, kam se vydáte v létě. Co protentokrát vyzkoušet něco netradičního? Za originální dovolenou nemusíte až do Asie, v týdnu uslyšíte, že Evropa má rozhodně taky co nabídnout. Pokud byste se přece jen nemohli dočkat teplejšího počasí, tak páteční program vás rozhodně rozpálí.

Láká vás návštěva Nepálu? Nanečisto to můžete zažít až do 24. února v Brně. Česko-nepálský spolek ve spolupráci s Technickým muzeem v Brně pořádá další ročník Nepálských dnů v Brně. V muzeu se uskuteční přednášky a workshopy, výstavy budou po celém Brně.

Bugatti slaví letos 110 let od svého vzniku a Galerie Vaňkovka se stane první zastávkou putovní výstavy historických skvostů značky Bugatti! Přijďte se od pondělí 4. až do 22. února podívat na více než 15 historických vozů.

Lákají vás balkánské země k návštěvě? Pokud ne, tak v pondělí 4. února se vás pokusí na přednášce Stopem po Balkáně v Expediční klubovně přesvědčit, proč je skvělý nápad vyrazit do Kosova, Albánie, Srbska a dalších zemí. Zároveň se můžete těšit i na historky, které v těchto zemích zažijete jedině při stopování.

Mladý spisovatel Ladislav Zibura se vystoupí v pondělí 4. února ve Scale s novým stand-upem. Tentokrát se vydal do oblasti, která je dostupná a krásná, přesto o ní většina cestovatelů nemluví. Vydal se prostopovat Evropu. Přijďte se zasmát u jeho vyprávění o 14 000 kilometrů dlouhé cestě na sedadle spolujezdce. Ladislav vás ve společnosti svérázných řidičů provede čtrnácti zeměmi - z horkého předměstí Athén přes malebné rumunské vesnice až za polární kruh. Odhalí vám přitom místa, na která jste se vždycky chtěli podívat, jen jste o nich dosud neslyšeli. A taky vám se svým nakažlivým optimismem dokáže, že jste se narodili na tom nejrozmanitějším kontinentu světa.

Havanský členský společenský klub Buena Vista Social Club známý především svými tanečními a hudebními aktivitami ve 30. a 40. letech inspiroval v roce 1996 producenty Ry Coodera a Nicka Golda i havanského hudebníka Juana de Marcos Gonzáleze k uskutečnění projektu nahrávek pozapomenutých kubánských hudebníků. Hudební album pojmenované Buena Vista Social Club mělo obrovský úspěch. Na jediném koncertě v Česku ožije tato hudba v Sono Centru v pondělí 4. února.

Máte rádi netradiční koncerty? Zavítejte ve středu 6. února do kabinetu MÚZ! Vladivojna La Chia zde zahraje po více než roce v Brně se svým 4triem. Koncert bude obsahovat nejen zhudebněné básně Anny Barkovové, ale také průřez celou sólovou tvorbou. Těšit se ale můžete také na folkové úpravy metalového Vladivojska nebo Vladivojniny šílené příběhy s názvem Vladibajky.

A na východ Evropy tento týden zamíříme ještě jednou. Ve čtvrtek 7. února bude v Expediční klubovně Ukrajinsko - ruský večer. V průběhu večera se dozvíte i věci méně známé o obou krajinách, projdete zábavným kvízem a nakonec se dozvíte, které místa byste neměli při jejich návštěvě opomenout, co ochutnat, co si poslechnout, nebo naopak, čemu se spíše vyhnout.

Koukat celý večer na chlapa nezní jako zábavný program na pátek. Ale co když těch chlapů bude hned několik a budou mezi sebou soutěžit o titul Mistr světa ve striptýzu? Přesně tak, v pátek 8. února bude v Boby centru Mistrovství světa v pánském striptýzu.

Autoři | Foto Tomáš Hrivňák

Štítky Tipy na týden, kultura, Ladislav Zibura, Bugatti Automobiles, striptýz, Balkán, Evropa, Brno, Asie, návštěva, mistrovství světa, Technické muzeum v Brně, Nepál, výstava

TIPY NA TÝDEN: Mistrovství světa v pánském striptýzu, výstava aut Bugatti, Zibura a Stopem po Balkáně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.