Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Oslavy 100. výročí republiky, Dny Severu, Fake News a Lunetic

Slunné babí léto je nenávratně pryč. Vystrčit čumák z domu bude chtít čím dál více přemlouvání, obzvlášť, když půjde o severní tématiku. Ale občas diskuze nad aktuálními tématy i nad těmi, co jsou tabu, rozpálí více než kamna. A co teprve takové, ehm, hřejivé písně?

Mezinárodní festival outdoorových filmů se za patnáct let své existence stal ve své podstatě a charakteru největším filmovým soutěžním putovním festivalem nejen v České republice, ale také na světě. Festival je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tematikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné, které diváky zavádějí do různých míst naší planety, ukazují mentalitu a kulturu tamních obyvatel. Od pondělí 22. října až do 7. listopadu nás filmy zavedou do prostředí, kam se běžný „smrtelník“ jen tak nedostane.

Dny Severu začnou ve středu 24. října a potrvají až do 1. listopadu. Devátý ročník festivalu severské kultury se zaměří na tabu. Témata, o nichž se v dané společnosti nemluví, se vyskytují po celém světě. Severské země obvykle vnímáme jako pokrokové a liberální státy, v nichž se otevřeně diskutuje o všem a kde žádná (auto)cenzura neexistuje. Neplatilo to však vždy a ani dnes to neplatí absolutně.

V rámci oslav 100. výročí vzniku Československé republiky bude ve středu 24. října promítnut na fasádu Ústavního soudu (ze strany Žerotínova náměstí) videomapping. Necelých deset minut trvající projekce bude tematicky spojena s osudy Československa v uplynulém století. Vzhledem k tomu, že se bude promítat na zadní plášť budovy, je nejlepším místem pro sledování parkoviště za Ústavním soudem. Přijďte si s námi připomenout společnou historii.

Česká televize a Masarykova univerzita uspořádají ve středu 24. října v kině Scala debatu věnovanou fenoménu fake news. V rámci debaty se vyjádří odborníci z médií i akademici na téma FAKE NEWS: Pravda, lži a polopravdy ve veřejném prostoru.

Jediná noc, ve kterou máme možnost ukázat svoji odvrácenou tvář se blíží! Ačkoliv Halloween není zrovna český tradiční svátek, jako tematická párty si v Brně získal oblibu. Přesvědčit se o tom můžete v pátek 26. října na Halloween Madness party v Sono Centru.

Legendární český boyband Lunetic vyráží na turné k výročí 20 let své existence. Jednou ze zastávek bude i KC Semilasso, kde vystoupí v sobotu 27. října. Na některé hity prostě nejde zapomenout, i když by si to člověk občas přál.

FoodPark na Malé Americe o víkendu oslaví své třetí narozeniny. Oslavou bude narozeninový trh v sobotu 27. října, kde budete moct ochutnat různé dobroty a další nakoupit sebou domů.

Autoři

Štítky Tipy na týden, kultura, festival, film, fake news, Halloween, Ústavní soud České republiky, Česko, Československo, Masarykova univerzita, Česká televize, Scala

TIPY NA TÝDEN: Oslavy 100. výročí republiky, Dny Severu, Fake News a Lunetic  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.