Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pracovnice pošty z Brněnska ukradla z trezoru 100.000 Kč

Kriminalisté po roce vyšetřování objasnili v uplynulých dnech krádež 100.000 korun z trezoru v pobočce České pošty sídlící v obchodním centru u Brna. Podezírali z ní dvě pracovnice pobočky. Obě vinu dlouho popíraly. K činu se jedna z nich přiznala až těsně před výslechem na detektoru lži, řekl dnes mluvčí policie Bohumil Malášek.

Kriminalistům bylo hned při zahájení vyšetřování podle něj jasné, že pachatelkou může být některá ze dvou pracovnic pobočky. Částka 100.000 korun zmizela z trezoru pobočky. Krátce poté objevili pracovníci pošty 96.000 korun v jednom z pytlů se zásilkami, který byl z pobočky poslán na centrální poštu.

"Otázkou bylo, jak se tam dostaly a kde je zbývajících 4000 korun. Vysvětlení jsme dostali od dvaadvacetileté pracovnice počty před výslechem na detektoru lži," uvedl mluvčí. 

Žena uvedla, že byla ve finanční tísni. Své méně zkušené kolegyni řekla, že na ráno jedna zákaznice ohlásila výběr vyšší částky. Mladší kolegyni proto na přepážku vyplatila provozní hotovost navýšenou o 100.000 korun. Navíc jí poradila, že má nechat trezor na přepážce, který je vybaven speciálním bezpečnostním zařízením, otevřený, aby zákaznice nemusela na výběr dlouho čekat. Pak poslala mladší kolegyni vyřídit jinou záležitost.

"Právě tento okamžik vybídl starší pracovnici pošty k akci. Sáhla do trezoru a částku z pokladny sebrala. Mladá kolegyně na ztrátu brzy přišla a vše oznámila," uvedl mluvčí. Peníze pak podezřelá žena nebyla schopna vynést z pobočky, a tak většinu z nich dala do pytle s poštou. Žena je obviněná z krádeže.

Zdroj ČTK

Štítky trezor, pošta, Olympia, krádež, Brno, Brněnsko, Česká pošta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pracovnice pošty z Brněnska ukradla z trezoru 100.000 Kč  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.