Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Bílovicích nad Svitavou postaví nová dopravní terminál

Nový dopravní terminál bude už příští rok sloužit cestujícím v Bílovicích nad Svitavou na Brněnsku, kteří zde přestupují z vlaků a autobusů. Stavba má stát 24 milionů korun a výrazně zlepší podmínky k přestupování v místech pod železniční tratí, po níž jezdí i mezinárodní vlaky na Prahu, řekl dnes starosta Bílovic Miroslav Boháček.

Autobusy nyní zajíždějí k trati po staré rozbité dlážděné silnici a zastávky připomínají pouze značky u rozbitého chodníku.

"Položí se zde nový asfalt, u tunýlku pod tratí vzniknou po obou stranách nové zastávky, točna autobusů zůstane na svém místě. Za ní vznikne nově odstavené parkoviště s více než dvěma desítkami míst," popsal plánovaný stav Boháček. Počítá s tím, že celá stavba by se měla stihnout v příštím roce.

Bílovice mají v současnosti přes 3600 obyvatel a stále se rozrůstají jako oblíbená lokalita pro bydlení pro lidi z Brna. Osobní vlaky zde jezdí ve špičce po 15 minutách a autobusy odsud jezdí jak do Brna, tak také do okolních obcí.

Obci se podařilo získat přes 20 milionů korun z Regionálního operačního programu (ROP) v takzvané nejisté alokaci. Nemá tedy stoprocentní jistotu, že peníze získá. "Již teď jsme si však téměř jistí, že peníze budou. Vývoj kurzu koruny i úspory v běžících projektech tomu velmi nahrávají," sdělila mluvčí ROP Kateřina Dobešová. Obec zažádala o dotaci i kraj, zbytek pokryje
z vlastních prostředků.

Zdroj ČTK

Štítky doprava, železnice, autobusy, terminál, Bílovice nad Svitavou, Miroslav Boháček, Bílovice, Praha, Brněnsko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bílovicích nad Svitavou postaví nová dopravní terminál  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.