Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Stromy na jihu Moravy blokují čtyři úseky, ostatní jsou sjízdné

Čtyři úseky okresních silnic v Jihomoravském kraji jsou dále uzavřené kvůli popadaným stromům, případně kvůli hrozbě jejich pádu. Dálnice a silnice první třídy jsou sjízdné bez omezení.

Na silnicích druhé a třetí třídy doporučují silničáři zvýšenou opatrnost, často jsou mokré po chemickém ošetření, zjistila redakce z webu Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje.

Kvůli polomům je uzavřená například komunikace mezi Velkou cenou a Žebětínem v Brně, spojnice Kravska na Znojemsku s rychlostní silnicí číslo 38, problémy jsou také kolem Hlíny na Brněnsku.

Teplota se nad ránem v regionu pohybovala od nuly do pěti stupňů Celsia. Od pondělka se jižní Morava, podobně jako další regiony v Česku, potýkala s ledovkou. Policie zaznamenala nárůst nehod, hasiči na desítkách míst likvidovali spadané stromy a kolabovala brněnská MHD. Ve čtvrtek již byl na silnicích i kolejích běžný provoz.

V kraji byly do čtvrtečního večera v některých místech problémy s dodávka elektrického proudu, týkalo se to zejména Vranovské Vsi na Znojemsku. Nyní už dodávky fungují bnez problémů. "Dnes obnovíme i dodávky do chatových oblastí Šmelcovna a Javůrek na Brněnsku," uvedla mluvčí E.ON Božena Herodesová. Škody, které mrazivé počasí energetikům přineslo, bude firma teprve vyčíslovat.

Zdroj: ČTK

Štítky silnice, Morava, Jihomoravský kraj, okres Znojmo, Brněnsko, Česko, Brno, Kravsko, Žebětín, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stromy na jihu Moravy blokují čtyři úseky, ostatní jsou sjízdné  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.