Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silnici z Modřic k Olympii u Brna čeká komplikovaná oprava

Velké dopravní problémy čekají na řidiče od jara na silnici druhé třídy II/152 mezi Modřicemi a nákupním centrem Olympia. Silničáři tam chystají opravy jak vozovky, tak především šesti mostů a dopravu budou muset vést po objížďkách, kde se očekávají komplikace. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje (SÚS JMK) vypsala předběžné oznámení o zakázce za 140 milionů korun, vyplývá z Věstníku veřejných zakázek.

Silničáři stavbu zahájí v případě, že se jim podaří získat dotace z Evropské unie, což se dozvědí v prosinci. Momentálně počítají s tím, že by začali na jaře příštího roku a stavbu by dokončili až ve druhé polovině roku 2015. Do té doby budou muset řidiči volit objízdné trasy. Předpokládá se, že se přesunou nejvíce na dálnici D1 mezi exity Brno-jih a Brno-centrum. "Je potřeba, aby se v té době na dálnici nedělaly žádné práce," řekl ředitel SÚS JMK Jan Zouhar. Před rekonstrukcí silničáři ještě musejí opravit souběžnou Chrlickou ulici, aby nákupní centrum nezůstalo od Modřic odříznuté.

Úsek je dlouhý přes tři kilometry a mosty mimo jiné překlenují dálnici D2, železniční koridor z Brna do Břeclavi, řeku Svratku a její náhon a také silnici R52. "Silnice i mosty jsou ve špatném stavu. U mostů musíme zajistit sanaci nosných konstrukcí včetně nových izolací. U mostu nad tratí musíme nosníky vyměnit za nové," řekl Zouhar.

Po silnice projede denně přes 20.000 vozidel, je tedy zřejmé, že způsobí na objízdných trasách problémy. "Stav silnice a mostů je takový, že bez opravy bychom museli silnici úplně uzavřít," doplnil Zouhar.

Zdroj ČTK

Štítky silnice, oprava, centrum Olympia, Brno, Modřice, Jan Zouhar, Jihomoravský kraj, dálnice, Evropská unie, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnici z Modřic k Olympii u Brna čeká komplikovaná oprava  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.