Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidič na rušné silnici na Blanensku nadýchal přes tři promile

Přes tři promile alkoholu nadýchal řidič osobního auta, jehož tento týden zastavili policisté na hlavním tahu mezi Brnem a Svitavami. Počet odhalených opilých řidičů v kraji se ročně pohybuje kolem 3000. Tři promile jsou však extrémní hodnota, na Blanensku letos nejvyšší naměřená. ČTK to řekla policejní mluvčí Iva Šebková.

Pětačtyřicetiletý muž policistům přiznal, že různé alkoholické nápoje popíjel několik dní. Překvapivě to na něm nebylo příliš znát, komunikoval a držel se na nohou. "Kolik alkoholu vypil, nedokázal specifikovat. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu," uvedla Šebková.

Brněnská policie minulý týden informovala, že v krajském městě letos výrazně přibylo řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu či drog. Do pondělí 10. února jich policie odhalila 182, což je o 79 více ve srovnání se stejným obdobím loňska. Například taxikář po celodenním popíjení vodky nadýchal 2,6 promile alkoholu.

Loni odhalila policie v Jihomoravském kraji 2860 podnapilých řidičů. Celkem 305 jich nadýchalo přes 1,5 promile alkoholu, a byli tedy ve stavu, kdy jsou podle policistů pro dopravní provoz kvůli sníženým možnostem reagovat již "značně nebezpeční".

Zdroj ČTK

Štítky alkohol, řidič, tři promile, Brno, Svitavy, policie, okres Blansko, Svitava, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič na rušné silnici na Blanensku nadýchal přes tři promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.