Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jihu Moravy se tvoří náledí, řidiči by měli být opatrní

Mnohé ze silnic na jižní Moravě byly dnes ráno vlivem mrznoucího mrholení kluzké. Silničáři proto vyzývají motoristy k opatrnosti. Náledí je zejména na výše položených cestách druhých a třetích tříd.

Hlavní tahy jsou po chemickém posypu holé a mokré. Teploty se pohybují mírně pod nulou. Hlavní tahy jsou průjezdné v Brně, kde silničáři spotřebovali do rána na údržbu silnic 140 tun posypových materiálů.

Ještě za tmy vyrazilo do ulic města všech 21 posypových vozů podniku Brněnské komunikace. Hůře sjízdné mohou být boční uličky.

Zvýšená opatrnost je nutná zejména v přírodně chráněných lokalitách, kde je chemický posyp zakázán. Pod štěrkem leží až dvoucentimetrová vrstva ujetého sněhu. Jde hlavně o oblast Moravského krasu, Bílých Karpat a Podyjí.

Zdroj: ČTK

Štítky sjízdnost, doprava, sněhové zpravodajství, silnice, Jihomoravský kraj, Morava, Brno, Moravský kras, Bílé Karpaty, Národní park Podyjí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy se tvoří náledí, řidiči by měli být opatrní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.