Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lety z Brna do Londýna koupí lidé pohodlněji

Pět kliknutí místo sedmnácti postačí k nákupu letenky do Londýna od nízkonákladového dopravce Ryanair cestujícím z brněnského letiště v Tuřanech. Společnost také ve čtvrtek představila další vylepšené zákaznické služby.

Ryanair loni přepravil více než jednaosmdesát milionů cestujících. „Chceme zlepšit to, co nám zákazníci vyčítali. Proto jsme jim umožnili vzít si na palubu druhé příruční zavazadlo, což ocení zejména dámy, které si dříve musely kabelku strkat do tašky,“ vysvětlil marketingový manažer společnosti Markus Leopold.  Doplnil, že nově lidé mohou po celou cestu na palubě používat v leteckém režimu tablety a telefony.

Lidé si také díky novým webovým stránkám pohodlněji koupí letenku. „Postačí jim jen pět kliknutí. Navíc čtyřiadvacet hodin po rezervaci budou moct upravit překlepy. V prosinci jsme také snížili poplatek za ztrátu letenky, v lednu pak poplatek za zavazadlo, které nebylo odbavené předem,“ vyjmenoval Leopold.

Společnost také od února zavedla přidělená sedadla. „Lidé tak nebudou muset stát dlouhé fronty, aby byli na palubě první a ukořistili to nejlepší místo,“ podotkl Leopold.  Pokud se navíc cestující na internetu společně přihlásí, budou při včasné rezervaci sedět vedle sebe.

Tuto službu oceňuje například Pavel Rusek. „S přítelkyní tak kvůli sedadlům nebudeme muset jet na letiště dřív,“ sdělil Brňan.

Zákazníci si letenky od března mohou koupit také na webu Travelport. „Díky spolupráci si lidé na jednom portálu mohou pořídit letenku, zarezervovat pokoj v hotelu a zamluvit auto v půjčovně,“ řekl Leopold.

Aby cestující mohli nové služby vyzkoušet na vlastní kůži, připravila pro ně společnost speciální cenu 549 korun včetně všech poplatků a tax na jednosměrné letenky z Brna do Londýna. „Lidé si je mohou koupit od čtvrtka, v pondělí pak jejich prodej ukončíme. Cena platí na lety v dubnu a květnu letošního roku,“ uvedl Leopold.

Do Anglie se s dopravcem podívá třeba Jan Bartoš. „Letenka za méně než šest set korun se vyplatí. Nicméně mě mrzí, že za zpáteční cestu zaplatím více než tisíc korun,“ vytknul student.

ČTĚTE VÍCE: Brněnskému letišti klesl počet cestujících, pomoci by mu mohl Amazon

Ryanair z Brna do Londýna létá už osm let, nové linky z Tuřan však zatím neplánuje. „Momentálně expandujeme na jiných trzích, jako je Řecko, a na rozšíření linek z Brna ani nemáme dostatek letadel,“ uzavřel Leopold.

Autoři

Štítky letiště, Brno, tuřany, linka, cestující, zprávy, 2014, Ryanair, Londýn, sleva, akce, Letiště Brno-Tuřany, poplatek, Amazon.com, Jan Bartoš, Řecko, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lety z Brna do Londýna koupí lidé pohodlněji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.