Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno začne s opravou křižovatky Kaštanová a Popelova

Město chce letos v srpnu začít opravovat křižovatku ulic Kaštanová, Popelova a Vinohradská v Brněnských Ivanovicích. Vypíše veřejnou soutěž za 27 milionů korun a spojí rekonstrukci s velkou opravou kanalizace v Tuřanech, aby tato městská část byla uzavřena jen jednou a ne dvakrát.

„Stavba by měla trvat zhruba rok,“ uvedl náměstek primátora Robert Kotzian.

V současnosti se tu zpomalují autobusové linky městské dopravy, což by měla stavba alespoň částečně odstranit, zvýší se zde i bezpečnost. Průjezd křižovatkou komplikuje i nedaleké úrovňové křížení s frekventovanou železniční tratí Brno - Přerov.

„Předpokládáme, že soutěží se dostaneme pod 20 milionů korun. Pokud půjde vše přiměřeně dobře vzhledem k případným odvoláváním neúspěšných firem, stavbu bychom měli dokončit v závěru stavební sezony v příštím roce,“ doplnil Kotzian. Tendr ale zatím městská část nevyhlásila.

Kromě již nachystaných rekonstrukcí páteřních ulic Milady Horákové, Minská a Horova chystá Brno projekty na opravu dalších radiál. Jsou jimi Kounicova, Veveří, Jana Babáka a Údolní od Komenského náměstí k Úvozu.

„Chceme udržet nasazené tempo a každý rok začít opravu jedné z velkých ulic. Jaká ze jmenovaných bude první, záleží na tom, kolik bude oprava stát a v jakém budou ulice stavu,“ vysvětlil Kotzian.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Ivanovice, oprava, křižovatka, ulice Kaštanová, Popelova, Vinohradská, Robert Kotzian, Milada Horáková, Přerov, Veveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno začne s opravou křižovatky Kaštanová a Popelova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.