Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brnem se řítil až sto osmdesátkou, nakonec havaroval

Minulou středu se policisté z oddělení hlídkové služby rozhodli zkontrolovat řidiče sportovní mazdy, který je zaujal svým stylem jízdy. V okamžiku, kdy se za vozidlem vydali, řidič mazdy ještě zrychlil a snažil se strážce zákona setřást. Po Králově Poli se pohyboval rychlostí až 180 km za hodinu.

Od jeho nebezpečného úmyslu jej neodradilo ani modré světlo majáků doplněné sirénou, ani červený blikající nápis stop. Postupně projel několik křižovatek na červenou a například po Purkyňově ulici se řítil minimálně 120 km/h. Nakonec se po kličkování v Králově Poli vydal po Hradecké ulici k Pisáreckému tunelu. Auta jedoucí standardní rychlostí předjížděl nebezpečným způsobem.

Žabovřeskou ulicí se řítil až stoosmdesátikilometrovou rychlostí. Nakonec jízdu nezvládl a havaroval v prostoru křižovatky Hlinky Bauerova. Při nehodě utrpěl pouze drobné zranění a policistům uvedl, že ujížděl proto, aby nepřišel o řidičský průkaz (v minulosti měl jednu pokutu za rychlou jízdu).

Dvacetiletý mladík neřídil pod vlivem alkoholu, test na drogy byl také negativní. Případ zatím řešíme jako přestupek, u správního orgánu se tedy hazardér bude v nejbližší době zodpovídat z neuposlechnutí výzvy, jízdy na červenou a dalších přestupků.

Neměla by ho minout ani sankce za způsobení dopravní nehody.

Štítky Brno, policie, pronásledování, rychlá jízda, doprava, provoz, nehoda, Mazda, Královo Pole, Pisárecký tunel, Hlinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brnem se řítil až sto osmdesátkou, nakonec havaroval  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.