Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Most u Černé Hory rychle chátrá, policie kontroluje rychlost

Dopravní policie začala intenzivně kontrolovat dodržování rychlosti na mostě na silnici I/43 u Černé Hory na Blanensku. Kvůli havarijnímu stavu je totiž možné jet po něm nejvýše 30 kilometrů za hodinu. Když především kamiony jezdí rychleji, chátrání mostu také postupuje výrazně rychleji.

Pokud budou řidiči dodržovat rychlost, je podle mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jana Rýdla naděje, že most vydrží do začátku března, kdy se má začít demolovat a stavět nový. „Revize však dnes ukázala, že degradace postupuje rychle a do konstrukce zatéká. Proto jsme požádali jihomoravskou policii o spolupráci a okamžitě nám vyhověla. Nyní zde velmi často kontroluje a zaměřuje se především na kamiony," řekl Rýdl. Díky tomu by mohl most s jednosměrným provozem vydržet až do začátku demolice.

Most je od září podepřený, předtím byl dva měsíce zavřený. Při jeho opravě se totiž zjistilo, že je v tak špatném stavu, že se musí strhnout a postavit nový.

Přestože stavební úřad Jihomoravského kraje si vyžádal doplnění dokumentace, měla by se stavba stihnout podle plánů od začátku března. „Všechno jsme úřadu doručili v pátek a zatím máme neformálně potvrzeno, že pokračují ve správním řízení, abychom dostali stavební povolení," řekl Rýdl. V polovině února bude ŘSD otevírat obálky s nabídkami firem. Vítězná most zbourá a postaví nový, tranzitní doprava by tam měla z Černé Hory zmizet na konci letošního roku.

Během roku bude městysem jezdit zhruba 15.000 aut denně včetně kamionů. Ministerstvo dopravy totiž neschválilo návrh ŘSD na objížďku pro auta nad 12 tun od Svitav do Brna po silnicích první třídy a dálnicích.

Foto ČT24 | Zdroj ČTK

Štítky Černá Hora, most, Ředitelství silnic a dálnic, okres Blansko, Jihomoravský kraj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most u Černé Hory rychle chátrá, policie kontroluje rychlost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.