Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sníh komplikuje dopravu a způsobuje nehody na silnicích i dálnicích jižní Moravy

Sněhové přeháňky komplikují dnes ráno dopravu v Jihomoravském kraji. Na silnicích je rozbředlý sníh a je nutná zvýšená opatrnost, upozorňují silničáři na svém webu. Silnice z Drnovic do Podomí na Vyškovsku je uzavřena pro vozidla nad 12 tun. Policie registruje od rána několik nehod.

Zvýšená opatrnost je nutná i na dálnicích D1, D2, D46 a D52, kde jsou zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření. Stejná situace je na silnicích I., ale i II. a III. třídy ve všech okresech Jihomoravského kraje. Na krajských komunikacích nižších tříd, na nichž silničáři používají inertní posyp, je vrstva sněhu krytá posypem.

Policisté v ranních hodinách evidovali už několik nehod. "Na D1 na 187. kilometru směrem na Brno byly odstavené kamiony. Na stejné dálnici na 226. kilometru u Vyškova na sjezdu na Olomouc se srazily dva kamiony s osobním autem, v Modřicích u nákupního střediska zablokoval křižovatku kamion a komunikaci ve Strážovicích na  Hodonínsku zablokoval také kamion," uvedl mluvčí brněnské policie Pavel Šváb.

Podle něj neměla žádná z nehod vážné následky. "Situace už není tak kritická jako v úterý odpoledne. Přes noc už nenapadlo tolik sněhu jako v úterý, takže by se snad situace měla pomalu vracet do normálu," řekl ČTK Šváb.

Na jižní Moravě začalo hustě sněžit v úterý odpoledne. Jen do večera policisté zaznamenali kolem 150 událostí v dopravě v souvislosti se sněhem, sdělil na policejním webu Šváb. Podle něj rostl počet nehod v dopravní špičce. Téměř stovka z hlášených událostí byly přímo nehody, ostatní byla spíš oznámení o špatné sjízdnosti.

Jihomoravští hasiči vyjížděli včera hned k šestnácti dopravním nehodám. Zranilo se pře nich jedenáct osob, uvedl na webu mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Kvůli haváriím byly neprůjezdné i dálnice, na nichž se tvořily dlouhé kolony. Týkalo se to dálnice D1 ve směru na Prahu i na Ostravu a dálnice D2 směrem na Brno i Bratislavu. Hasiči na D2 odstraňovali v noci následky nehody cisterny, která se vzpříčila a zablokovala vozovku.

Nad ránem byla D2 zase zablokovaná kvůli nehodě kamionu, ze kterého se vysypaly betonové panely. Kolem 6:00 byla dálnice znovu průjezdná.

Ve všech okresech jsou nyní sněhové přeháňky a místy mlha, vane slabý vítr. Teploty se pohybují od minus šesti do minus tří stupňů Celsia.

Zdroj: ČTK, HZS JMK

Štítky havárie, silnice, dálnice, Jihomoravský kraj, okres Vyškov, Drnovice, Podomí, Dálnice D1, Pavel Šváb, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh komplikuje dopravu a způsobuje nehody na silnicích i dálnicích jižní Moravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.