Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Sníh komplikuje dopravu po celé jižní Moravě i Brně, linky MHD nabírají zpoždění

Linky Městské hromadné dopravy (MHD) v Brně, hlavně autobusy a trolejbusy, nabírají dne kvůli sněhu zpoždění až deset minut. Nesjízdný je pro MHD úsek u Halasova náměstí, v Technické ulici či ulice Úvoz směrem od Mendlova náměstí.

 

"Nabádáme všechny cestující ke shovívavosti. Vybrané úseky zejména v kopcích jsou dočasně nesjízdné a čekáme na příjezd sypačů a protažení komunikací," řekla dopravního podniku Barbora Lukšová.

Problémy mají například linky 44 a 84 v úseku u Halasova náměstí, kde musejí jezdit odklonem z náměstí v obou směrech, a také linka 53 v Technické ulici, kde se čeká na sypač. Tramvajové linky 3 a 11 nabírají až desetiminutové zpoždění v Minské ulici směrem do centra, v níž kvůli sněhu uvízly automobily.


AKTUALIZACE:

komunikace mezi zastávkami Halasovo nám. a U Tunýlku zprůjezdněna, linky 44 a 84 se vrací na své trasy, ruší se odklon.

Situaci se pomalu dopravnímu podniku daří stabilizovat, nicméně stále eviduje zpoždění až 20 minut na autobusových a trolejbusových linkách a nepravidelný provoz, byť částečně v intervalu. Tramvajová doprava jezdí se zpožděním do 10 minut, zde největší problémy dělají zanesené výhybky, které je před přestavením potřeba ručně vyčistit.


Problémy čekejte na následujících úsecích: Linka 50 u podjezdu Košuličova, linky 64, 74, jsou ukončeny na Podzimní, na linkách 26, 37, 50 je nesjízdný úsek v ulici Petra Křivky, linky 25, 37, 50, 69, jsou nesjízdné v ulici Jihlavská, linka 60 je odkloněna po lince 61 a linky 25, 26, 35 zase nesjízdné v ulici Úvoz od Mendlova náměstí.

Prakticky na všech linkách ve městě by cestující měli počítat se zpožděním 5 až 10 minut. Dopravní podnik doporučuje využívat aplikaci iRis. Pro aktuální informace ze stavu brněnské hromadní dopravy doporučujeme sledovat stránky dopravního podniku.

K opatrnosti na silnicích na celé jižní Moravě vyzývají také policisté.

Policisté v souvislosti se sněžením varují řidiče, aby jezdili opatrně.  "Z mnoha míst máme hlášeny dopravní nehody a obtížně sjízdné komunikace, dálnici D2 i silnice u Slavkova u Brna, Lechovic a jinde blokují vzpříčené kamiony. počítejte se zdržením ať už kvůli nehodám, nebo uvízlým nákladním autům. Samozřejmostí je zimní výbava, dostatek paliva v nádrži, lehká noha na plynu a ještě lehčí na brzdě. Pokud nemusíte, nevyjíždějte," doporučuje na policejním webu mluvčí Pavel Šváb.

Zdroj: ČTK, DPMB, PČR

Martin Šeda

 

Štítky městská hromadná doprava, Brno, Jihomoravský kraj, Dopravní podnik města Brna, Halasovo náměstí, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh komplikuje dopravu po celé jižní Moravě i Brně, linky MHD nabírají zpoždění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.