Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 28. května 2024  |  Svátek má Vilém
Bez reklam

Na jihu Moravy o prázdninách klesl počet nehod, ubylo i mrtvých

Letošní prázdniny na jižní Moravě byly z hlediska dopravní nehodovosti o něco klidnější než ty loňské. Ubylo kolizí na silnicích, klesl počet mrtvých ze 14 na 11, nepatrně přibylo těžce zraněných. Vyplývá to z policejních statistik k 30. srpnu.

Od 1. července se v regionu stalo 1212 nehod, což je meziroční pokles o 98 kolizí. Snížil se počet mrtvých, počet těžce raněných vzrostl o jeden případ na 58, lehce zraněných bylo 540, stejně jako loni.

Podle mluvčí jihomoravské policie Štěpánky Komárové byl nejčastější příčinou nehod způsob jízdy, například nedodržení bezpečné vzdálenosti, a také rychlost jízdy. "Na snížení počtu nehod v regionu může mít vliv například i počasí, kdy letos bylo pro řidiče náročných tropických dní méně než loni," řekla Komárová.

Z celkového počtu nehod jich 118 způsobili řidiči pod vlivem alkoholu. Těchto nehod ubylo o osm. Dalších 13 nehod způsobili motoristé pod vlivem drog. Ve srovnání s létem 2015 je to nárůst o čtyři.

K nejtragičtějším nehodám patřila srážka osobního vozu a dodávky u Tvarožné na Brněnsku na začátku července, při které zemřela devětadvacetiletá žena a tříleté dítě. Druhé, šestileté dítě zemřelo po převozu do nemocnice. Při nehodě se zranili i dva muži. Nehoda se stala nedaleko čerpací stanice Rohlenka na křižovatce silnice vedoucí z Brna na Vyškov a odbočky na Tvarožnou, kdy osobnímu autu s rodinou jedoucímu po hlavní silnici nedal přednost řidič dodávky.

Zdroj: ČTK

Štítky havárie, Morava, Jihomoravský kraj, Tvarožná, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy o prázdninách klesl počet nehod, ubylo i mrtvých  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.