Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Brno, Jihomoravský kraj a Tuřany chtějí uzavřít dohodu o obchvatu Tuřan

Rada města Brna dnes doporučila zastupitelstvu, aby schválilo Rámcovou dohodu o spolupráci při přípravě a realizaci investice „Komunikační obchvat Tuřan, I. etapa“. Tato stavba řeší situaci v oblasti Tuřan a částečně Chrlic, která je zatížena tranzitní dopravou.

Situaci má podle plánů vyřešit komunikace tvořící obchvat městské části Brno-Tuřany – tedy dvoupruhová obousměrná komunikace v celkové délce 2,6 km navazující na silnici Brno - Sokolnice II/380 a na ulici Hanácká. Investorem hlavní části této stavby bude Jihomoravský kraj.

Stavba obchvatu má od roku 2008 pravomocné územní rozhodnutí, jehož platnost je nyní do roku 2019. Od roku 2012 je připravena také dokumentace pro stavební povolení a projektová dokumentace pro provedení stavby, oba dokumenty zpracovaly Brněnské komunikace.

Město Brno by podle navrhované dohody o spolupráci mělo zajistit především aktualizaci a prodloužení platnosti těchto dokumentů, dokumentaci potřebnou pro zadávací řízení včetně jejího financování, výkup pozemků, pravomocná rozhodnutí potřebná pro povolení realizace celé stavby,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a investic Richard Mrázek.

Tyto dokumenty následně využije Jihomoravský kraj při přípravě zadávacího řízení na dodavatele stavby. Kraj také s městem Brnem následně majetkoprávně vypořádá získané pozemky potřebné ke stavbě.

Tisková zpráva

Štítky Tuřany, Brno, Jihomoravský kraj, Chrlice, Richard Mrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno, Jihomoravský kraj a Tuřany chtějí uzavřít dohodu o obchvatu Tuřan  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.