Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na přelomu a května začnou opravy dálnice v Brně

Na přelomu května a června začnou dělníci opravovat pět kilometrů dálnice D1 mezi 199. a 204. kilometrem ve směru z Brna na Vyškov. Po dohodě Jihomoravského kraje a Ředitelství silnic a dálnici (ŘSD) ale zůstane v provozu sjezd na Brno-východ.

Uvedl to dnes v tiskové zprávě náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu a majetek Roman Hanák (ČSSD). Loni nekoordinované opravy hlavních silničních tahů okolo Brna způsobovaly dopravní kolaps.

"Jsem rád, že koordinační schůzky, které každý měsíc svolávám na krajském úřadě kvůli opravám na silnicích, dálnicích a železnici v Jihomoravském kraji, přináší reálné výsledky," uvedl Hanák.

Původní plán ŘSD přitom počítal s tím, že měsíc před dokončením oprav budou na přibližně deset dní uzavřeny sjezdy z dálnice na Brno-Slatinu (exit 201) a Brno-východ (exit 203). "Po urgencích ze strany kraje a krajské správy a údržby silnic se ŘSD dohodlo se zhotovitelem, že i po deset dní režimu oprav 2+1 bude v místě sjezdu na Brno-východ zachován pruh od Brna," uvedl Hanák.

Ani tak se oprava dálnice neobejde zcela bez dopravních komplikací, uzavírka se totiž stále dotkne sjezdu na Brno-Slatinu, a tedy i na brněnské letiště. Dělníci by měli opravovat pravý jízdní pás dálnice D1 mezi 199. a 204. kilometrem od přelomu května a června přibližně do srpna 2016.

Zdroj: ČTK
  

Štítky dálnice, Brno, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Jihomoravský kraj, Roman Hanák, Dálnice D1, ČSSD, Letiště Brno-Tuřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na přelomu a května začnou opravy dálnice v Brně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.