Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Silnice pokryl čerstvý sníh, jsou s opatrností sjízdné

Silnice na jižní Moravě jsou ráno po vydatném nočním sněžení sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Na hlavních tazích leží po chemickém posypu rozbředlý sníh. Značně problémové jsou silnice ve výše položených místech.

Leží na nich vrstva ujetého sněhu krytá posypem, řekli ČTK pracovníci jihomoravské správy a údržby silnic. Podle meteorologů bude chladné počasí s teplotami pod nulou a sněžením přetrvávat.

V noci napadlo na jižní Moravě od tří do pěti centimetrů sněhu. Ke špatně průjezdným patří trasy, které silničáři ošetřují kvůli ochraně přírody pouze pískem či štěrkem. V Moravském krasu na Blanensku, v Podyjí na Znojemsku nebo v Bílých Karpatech na Hodonínsku nemohou používat sůl. Na silnicích proto leží ujetá vrstva sněhu.

V souvislosti se sněžením se zatím nehodovost zvýšila v kraji jen mírně. Většinou jde o lehké kolize s nízkou škodou.

V Brně jsou hlavní komunikace bez problémů sjízdné. O jejich údržbu se od pondělních 13:00 do dnešních 06:30 staralo všech 21 posypových vozů podniku Brněnské komunikace. Spotřebováno bylo 670 tun posypové soli a pluhy projely 2000 kilometrů silnic.

"Komunikace v naší správě jsou nyní převážně holé a mokré, místy může být zbytkové množství rozježděného sněhu. Z těchto důvodů doporučujeme i nadále opatrnou jízdu," řekl ČTK technický ředitel Brněnských komunikací Leoš Chasák.

Zdroj: ČTK

Štítky silnice, Jihomoravský kraj, okres Blansko, Moravský kras, okres Znojmo, Národní park Podyjí, Bílé Karpaty, okres Hodonín, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice pokryl čerstvý sníh, jsou s opatrností sjízdné  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.