Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Krajská rada schválila Plán zimní údržby silnic. Silničáři se postarají o 3 795 km silnic

Celkem 3 795 kilometrů udržovaných krajských silnic druhých a třetích tříd ve 103 pracovních okruzích. Rada Jihomoravského kraje na zasedání 3. prosince 2015 schválila Plán zimní údržby silnic v Jihomoravském kraji pro zimní období 2015/2016.

Plán stanovuje rozsah, způsob a časové lhůty zimní údržby silnic II. a III. tříd ve vlastnictví kraje.

 

„V letošním roce došlo ke snížení délky neudržovaných úseků silnic na přibližně 131 kilometrů z celkového počtu zhruba tří tisíc osmi set kilometrů, o které se stará příspěvková organizace Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje,“ řekl náměstek Zdeněk Pavlík.

 

 „Udržované trasy jsou technologicky rozděleny na 103 pracovních okruhů. Pracovní okruhy nezahrnují zimní údržbu 121 km silnic II. a III. tříd ve městě Brně, kde ji zajišťuje společnost Brněnské komunikace a.s.,“dodal Pavlík.

 

Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje má pro nadcházející období uzavřené také dohody s organizacemi v sousedních krajích, a to ve věci zajištění časové návaznosti a způsobu zimní údržby v zimním období 2015/2016 na vozovkách procházejících hranicemi kraje a na níže uvedených úsecích udržovaných příslušnou organizací sousedního kraje. Jedná se přibližně o 20 kilometrů silnic, o které se stará jihomoravská Správa a údržba silnic v sousedních regionech, a stejný počet kilometrů, o které se naopak starají partnerské organizace.

 

Tisková zpráva

Štítky silnice, Jihomoravský kraj, údržba, Zdeněk Pavlík, Brněnské komunikace a.s., Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská rada schválila Plán zimní údržby silnic. Silničáři se postarají o 3 795 km silnic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.