Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Lidé si oblíbili brněnské letiště. Letos nabídlo třiatřicet destinací a odbavilo rekordní počet cestujících

Brněnské letiště letos odbavilo rekordních 682 tisíc cestujících, což představuje desetiprocentní nárůst oproti loňsku. Nabídlo třiatřicet destinací, včetně oblíbených míst jako Londýn, Antalya či Mallorca. Novinkou je exotická zimní linka na Mauricius s týdenní frekvencí.

Cestujících opět přibylo

Letní sezóna na brněnském letišti se blíží ke konci. Už nyní má, vedení jasno že patří mezi ty nejúspěšnější. Cestující měli na výběr z třiatřiceti destinací, což je nejvíce v historii letiště.

Ani přes zimu se provoz nezastaví. K pravidelné celoroční lince do Londýna přibudou dvě exotické destinace, konkrétně thajský Phuket a nově také Mauricius. Široká nabídka letů se odrazila i v počtu cestujících. Od začátku roku do konce září jich bylo odbaveno přes 682 tisíc, což představuje desetiprocentní nárůst oproti rekordnímu roku 2023.

„Těší nás, že stále rostoucí počet destinací dokáže jít této poptávce naproti. Za to samozřejmě vděčíme dlouholeté spolupráci s cestovními kancelářemi i leteckými společnostmi, díky kterým se z Brna dnes létá do tří světadílů,“ uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva Letiště Brno Milan Kratina.

Turisté si oblíbili brněnské letiště. Letošní letní sezona je zatím silnější než loňská rekordní

Letošní letní sezona na brněnském letišti je zatím podle předpokladů silnější než loňská, která byla dosud rekordní. Za duben byl meziroční růst 19 procent, za květen 13 procent a mírně silnější je zatím i červen. Celkově by měla být letní sezona o...

Nejvíce cestujících mířilo do Londýna

Mezi destinace s největším počtem cestujících patřil opět londýnský Stansted, kam do konce září letělo 74 tisíc pasažérů. Tato pravidelná linka létá v létě šestkrát týdně a v zimě pětkrát týdně.

Z klasických dovolenkových míst s nejvíce odbavenými cestujícími vyniká turecká Antalya, egyptské destinace Marsa Alam a Hurghada a bulharský Burgas. Velkou oblibu si letos získala i španělská Mallorca a jako novinka sezóny také egyptská Marsa Matrouh u Středozemního moře. Mezi další nové destinace patří turecký Dalamán, Izmir a Comiso na Sicílii.

Z Brna vyrazil první dálkový let. Cestující dopravil do Thajska

Brněnské letiště letos slaví silný rok. Na konci října pokořilo historický milník v počtu odbavených cestujících a nyní si na seznam úspěchů připsalo velkou premiéru. V noci na středu z metropole vyrazil první dálkový let na thajský Phuket....

V listopadu poprvé na Mauricius

Od listopadu se navíc cestující mohou těšit na novou exotickou destinaci. 6. listopadu odletí první let na Mauricius v Indickém oceánu. Ten doplní další exotickou destinaci, thajský Phuket. Ten bylnovinkou minulé zimní sezóny a šlo o vůbec první dálkový komerční let z brněnského letiště s cestujícími. Obě destinace budou s frekvencí jednou týdně obsluhované letadly Boeing 787-9 Dreamliner s kapacitou 359 osob.

Lety za exotikou přes zimu také doplní pravidelná linka do londýnského Stanstedu. Již v únoru se opět začne létat do dvou egyptských letovisek, konkrétně Marsa Alam a Hurghada. S nástupem letního letového řádu na konci března postupně budou přibývat další dovolenkové destinace. Po zimní přestávce se také opět vrátí i pravidelná linka do italského Bergama provozována leteckou společností Ryanair.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Maksym Dragunov

Štítky letiště, turismus, letectví, rekreace, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé si oblíbili brněnské letiště. Letos nabídlo třiatřicet destinací a odbavilo rekordní počet cestujících  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.