Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Vypila lahvinku červeného a sedla za volant. Žena z Brna nezvládla nadýchat ani na několik pokusů

Přejíždění mezi pruhy, rychlé rozjezdy nebo prudké brždění. Nestandardním řízením na sebe pozornost strážníků v sobotu večer upoutala šestapadesátiletá žena z Brna. Jak se později ukázalo, před jízdou se posilnila půllitrem vína.

Strážníci zastavili opilou řidičku, která se vypila lahev vína na kuráž. Její nebezpečná jízda měla skončit modrými výstražnými světly. Žena ale na signál s nápisem STOP nejprve nereagovala. Když se nakonec rozhodla zastavit, přejela u toho obrubník.

„Strážníci šestapadesátiletou ženu vyzvali k předložení potřebných dokladů a zajímali se, proč jela tak nejistě a přejížděla při tom ze strany na stranu. Řidička byla před strážníky evidentně nervózní. Tvrdila, že se za jízdy dohadovala s přítelem," popsala mluvčí městské policie Markéta Skřivánková

Strážníci z jejího chování nabyli dojmu, že by mohla být opilá. Vyzvali ji proto k dechové zkoušce. Tu ale žena nezvládla ani na několik pokusů.

„Podařilo se, jakmile na místo dorazili republikoví kolegové. Nadýchala téměř 1,5 promile alkoholu. Řidička přiznala, že před jízdou vypila asi půl litru vína. Stala se tak podezřelou z trestného činu a strážníci případ předali policistům," doplnila Skřivánková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, žena z Brna, alkohol, víno, doprava, strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vypila lahvinku červeného a sedla za volant. Žena z Brna nezvládla nadýchat ani na několik pokusů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.